Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ανέλπιστη και οδυνηρή ήττα για την Καλαμάτα με 2-1 στην Μανολάδα!

2014-01-05_194714_1680x934
Ό λοι ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η ήττα στο πρωτάθλημα για την τοπική μας ομάδα. Το κακό είναι ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτή η ήττα και το συγκεκριμένο κομβικό σημείο. 
Η Καλαμάτα έκανε μία από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις και δίκαια γνώρισε την ήττα αν και θα μπορούσε να έχει φύγει με κάτι καλύτερο από την Μανολάδα αν είχε λίγο πιο καθαρό μυαλό στις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν για να σκοράρει. 
Η προηγούμενη τόσο κακή εμφάνιση της Καλαμάτας πρέπει να ήταν όταν....
είχε και πάλι χάσει με 3-1 στην Ερμιονίδα!  
Παρόλο που η Καλαμάτα βρέθηκε πολύ νωρίς να προηγείται χάρη στο γκολ που πέτυχε στο τέταρτο λεπτό ο Χρήστος Καλαντζής και όλα έδειχναν ότι θα πέρναγε ένα εύκολο απόγευμα, ανεξήγητα η ομάδα άρχισε να κάνει πάρα πολλά λάθη, να κάνει ένα αγχωτικό παιχνίδι, να μην έχει συγκέντρωση, αφήνοντας χώρο στους γηπεδούχους που ψυχωμένα άρχισαν να απειλούν να δημιουργούν ευκαιρίες, και τελικά να γυρίζουν πανηγυρικά το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο!
Μάταια η Καλαμάτα έψαχνε το δρόμο προς τα δίχτυα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο αφού παρόλο τις κάποιες καλές ευκαιρίες που της δόθηκαν να σκοράρει, δεν τα κατάφερε. Από την «Μαύρη Θύελλα» δεν έλειψε το πάθος έλειψε όμως το καθαρό μυαλό και σε πολλές περιπτώσεις ο ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης από κάποιους παίκτες! Το να αναζητήσουμε και να ρίξουμε ευθύνες στον οποιονδήποτε αυτή την στιγμή, είναι το μόνο εύκολο! Άλλωστε είναι πολλοί αυτοί που περίμεναν στην γωνία την ομάδα κάνοντας μια ήττα που στο κάτω κάτω είναι και αυτή μέσα στο πρόγραμμα. Όλοι γνωρίζουμε όμως ότι η ήττα είναι ορφανή. 
Κανένας δεν θέλει να έχει μερίδιο σε αυτήν, ενώ αντίθετα όλοι θέλουν να παίρνουν ένα κομμάτι από την κάθε επιτυχία! Τώρα πλέον αρχίζουν τα δύσκολα και τώρα είναι που θα πρέπει όλοι να δείξουν χαρακτήρα και να αγνοήσουν το σύνδρομο του Έλληνα. Δηλαδή με μία ήττα η καταστροφή και με μία νίκη είμαστε πρωταθλητές! Παίκτες και προπονητής να κλείσουν τα αυτιά τους στους κακοπροαίρετους που σίγουρα θα υπάρξουν πολλοί, και να συνεχίσουν ακόμα πιο δυναμικά για τον στόχο που έχουν θέσει. Άλλωστε χάθηκε μόνο μια μάχη και όχι ο πόλεμος!

2014-01-05_194550_1680x935
Το πρωτάθλημα έχει πάρα πολύ δρόμο ακόμα και τίποτα φυσικά δεν έχει τελειώσει όπως πολλοί βιάστηκαν να πουν πριν καν τελειώσει το ματς στην Μανολάδα! Κάτι που επίσης που θα πρέπει να τονιστεί είναι οι απουσίες και το ανακάτεμα της 11άδας σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, καθώς ο Μίλτος Γκόφας  είχε σαφώς περιορισμένες επιλογές λόγω τραυματισμών, τιμωριών, και αδικαιολογήτως απών κάποιων παικτών! Όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα γήπεδο κλουβί τόσο όσον αφορά τις εξέδρες των φιλάθλων, αλλά όσο και στον αγωνιστικό χώρο που πιο πολύ θύμιζε ένα μεγάλο 5χ5 παρά κανονικό γήπεδο ποδοσφαίρου, έφεραν αυτή την απρόσμενη ήττα. Θα θέλαμε να πούμε επίσης ότι είναι ΝΤΡΟΠΗ σε αυτούς που δίνουν τις άδειες να γίνονται αγώνες σε τέτοια γήπεδα κλουβιά, όταν δεν αφήνουν στην πρεμιέρα να παίξει η Καλαμάτα στην φυσική της έδρα αλλά την πηγαίνουν στον Κορδία γιατί και καλά δεν πληρεί τους κανόνες ασφαλείας το γήπεδο και θεωρείται επικίνδυνο, και φυσικά ίσως αυτό να της στοίχισε και το πολύ άσχημο φετινό ξεκίνημα. Όποιος εχει πάει στο γήπεδο της Νέας Μανολάδας, θα καταλάβει τι ενοούμε στο θέμα ασφάλειας σε ένα γήπεδο που δεν έχει καν δεύτερη έξοδο και παραλίγο σήμερα αν ξέφευγαν λίγο παραπάνω τα πράγματα να μιλούσαμε για τραυματίες μετά τις  «ψιλές» και τον πετροπόλεμο που έπεσε! Όλα αυτά είναι πολύ σοβαρά θέματα που θα πρέπει οι ομάδες να τα θέσουν στην ομοσπονδία αν θέλουν να τελειώσει αναίμακτα το πρωτάθλημα.
Τα μπούλντογκς και γενικά ο κόσμος που πήγε στην Μανολάδα από την Καλαμάτα είχε ξεχωριστή παρουσία, έκλεψε τις εντυπώσεις για άλλη μια φορά και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή μέχρι το τέλος να τραγουδάει για την αγαπημένη του ομάδα ακόμα και όταν έχανε !
Αγωνιστικά τώρα η «Μαύρη Θύελλα» μετά και την νέα νίκη της «Καραισκάκης» μένει 9 βαθμούς πίσω, ενώ την προσπέρασε στην βαθμολογία και ο συμπολίτης Μεσσηνιακός που στα τελευταία ματς κάνει πορεία πρωταθλητισμού και ίσως αρχίζει να καλοβλέπει και αυτός όσο και αν κρατάει χαμηλούς τόνους, το πρωτάθλημα! Άλλωστε σε προηγούμενο άρθρο είχαμε προβλέψει την πιθανότητα στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς να γίνεται μάχη Μεσσηνιακού και Καλαμάτας για την άνοδο! Κάτι που φνατάζει ακόμα πολύ πιθανό κόντρα στην μέχρι στιγμής βαθμολογία του ομίλου.
Οι συνθέσεις των ομάδων 
ΔΟΞΑ Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ: Τσάκωνας, Νιφορόπουλος, Σανδραβέλης, Κωστής, Καλυβωκάς, Δαβουρλής, Νικολόπουλος, Κυριαζόπουλος, Μικελάτος και Πλαστουργός.
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Ρηγανάς, Τσόπελας, Καλογερόπουλος, Καντούτση, Σκαρλάτος, Τσιμικλής, Καραχάλιος, Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Γεωργακόπουλος και Καλαντζής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"