Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

EyeDrop: Νέα τεχνολογία βοηθά στη μετακίνηση αρχείων μεταξύ PC με το βλέμμα

EyeDrop: Νέα τεχνολογία βοηθά στη μετακίνηση αρχείων μεταξύ PC με το βλέμμα
Μια νέα τεχνολογία ονόματι EyeDrop και η οποία βρίσκεται ακόμη σε αναπτυξιακό στάδιο, επιτρέπει σε έναν χρήστη να μετακινήσει ένα αρχείο ή ένα φάκελο από την οθόνη του επιτραπέζιου υπολογιστή του στο tablet ή στο smartphone απλώς ρίχνοντας του μια ματιά.
Το εν λόγω σύστημα εξετάζουν Βρετανοί ερευνητές του πανεπιστημίου του Λάνκαστερ με επικεφαλής τον Τζέισον Τέρνερ, όπως αναφέρει το "New Scientist".
Η πρωτοποριακή τεχνολογία χρησιμοποιεί μια....
στερεωμένη στο κεφάλι συσκευή καταγραφής του βλέμματος, η οποία ταυτόχρονα καταγράφει το οπτικό πεδίο του χρήστη
Έτσι το EyeDrop -που μόλις παρουσιάστηκε σε συνδιάσκεψη για τα πολυμέσα στη Σουηδία- είναι σε θέση να γνωρίζει πού ακριβώς στην οθόνη κοιτάζει κάθε στιγμή ο χρήστης.
Ο τελευταίος, από τη στιγμή που κοιτάξει κάτι (π.χ. το αρχείο μιας φωτογραφίας), αρκεί να πατήσει ένα πλήκτρο με το οποίο επιλέγει το αντικείμενο και, στη συνέχεια, να στρέψει το βλέμμα του εκεί που θέλει να μετακινηθεί αυτό το αρχείο, στο tablet, στο smartphone, στο laptop του κ.α. Εφόσον οι δύο αυτές συσκευές συνδέονται ασύρματα, το αρχείο μεταφέρεται απλώς με μια ματιά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Βρετανοί ερευνητές πιστεύουν ότι η νέα τεχνολογία, που θα βελτιωθεί περαιτέρω, θα είναι χρήσιμη για την μεταφορά αρχείων και γενικότερα ψηφιακού περιεχομένου (π.χ. ενός διαδραστικού χάρτη) από δημόσιες και κοινόχρηστες οθόνες στις προσωπικές φορητές ηλεκτρονικές συσκευές των χρηστών.
Ο Τζέισον Τέρνετ παρομοίασε τη νέα δυνατότητα με το «άγγιγμα του Μίδα», που θα μπορεί να μεταφέρει στη συσκευή του, πανεύκολα και με φυσικό τρόπο, οποιαδήποτε πληροφορία βλέπει γύρω του ο χρήστης.
ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"