Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανία: «Ναι» στο μεγάλο συνασπισμό

Γερμανία: «Ναι» στο μεγάλο συνασπισμό
Με συντριπτική πλειοψηφία (75,96%) των μελών του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) εγκρίθηκε η συμμετοχή στον «μεγάλο συνασπισμό» και έτσι στην νέα υπό την Άγκελα Μέρκελ κυβέρνηση της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το SPD, από τα 472.820 εγγεγραμμένα μέλη, ψήφισαν τα 369.680 (77,86%). 
Από αυτά, 256.643 ψήφισαν «ναι», ενώ 80.921 (23,95%) ψήφισαν «όχι» στην πρόταση της ηγεσίας. Αύριο αναμένεται....
οι τρεις αρχηγοί να ανακοινώσουν τα ονόματα των νέων υπουργών, ενώ τη Δευτέρα θα υπογράψουν επισήμως την Προγραμματική Συμφωνία. 
Την Τρίτη η κ. Μέρκελ αναμένεται να εκλεγεί για τρίτη φορά καγκελάριος από την ομοσπονδιακή Βουλή. Για την ίδια ημέρα έχει προγραμματιστεί και η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με κεντρικό θέμα την συνταξιοδότηση στα 63ο έτος ηλικίας, με 45 χρόνια ενσήμων.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παραμονή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο υπουργείο Οικονομικών και ανάληψη του νέου υπερ-υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας από τον αρχηγό του SPD, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο Σοσιαλδημοκράτης Φαρνκ-Βάλτερ Σταϊνμάγιερ αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στο SPD θα δοθεί και το υπουργείο Εργασίας, το οποίο, πιθανότατα, θα αναλάβει η γενική γραμματέας του κόμματος, Αντρέα Νάλες.
Τελευταίες πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung ήθελαν το υπουργείο Άμυνας να αναλαμβάνει η μέχρι τώρα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, αντικαθιστώντας τον Τομας Ντε Μεζιέρ, ο οποίος θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.
Αίσθηση προκάλεσε, εν τω μεταξύ, η ανακοίνωση του Ρόναλντ Ποφάλα, υπουργού Καγκελαρίας και έμπιστου συνεργάτη της Άγκελα Μέρκελ, να αποχωρήσει από την κυβέρνηση αλλά και από την πολιτική . Ο κ. Ποφάλα ήταν αρμόδιος και για τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων σε βάρος ακόμη και της Καγκελαρίου από την αμερικανική NSA. Ως αντικαταστάστης του φέρεται ο μέχρι τώρα υπουργός Περιβάλλοντος, Χανς Πέτερ Αλτμάιερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"