Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για να μην ανάβουμε τα τζάκια

Picture 0 for Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για να μην ανάβουμε τα τζάκιαΠρόταση για την χορήγηση δωρεάν ηλεκρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ώστε να μην ανάβουν τα τζάκια, την περίοδο με υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση, κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
Με επιστολή του προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ο κ. Μανιάτης ζητά όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες που προμηθεύονται ηλεκτρικό ρεύμα με Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο να μην χρεώνονται το ρεύμα που καταναλώνουν τις ημέρες με....
υψηλή ρύπανση (αιωρούμενα σωματίδια πάνω από 150 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο) αλλά και άλλες τόσες.
Βασικός στόχος είναι να στραφούν τα συγκεκριμένα νοικοκυριά σε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης, να περιοριστεί η καύση του τζακιού και να μειωθούν οι εκπομπές αιθαλομίχλης.
Σύμφωνα με τον υπουργό, αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου που έχουν εγκαταστήσει συστήματα θέρμανσης με καύση ξύλου, εκτιμάται ότι το συγκεκριμένο μέτρο, θα διευκολύνει ουσιαστικά τους κατοίκους των αστικών κέντρων και θα οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό των εκπεμπόμενων αιωρούμενων σωματιδίων. 
«Ταυτόχρονα θα αποτελέσει ένα σαφές κίνητρο προς τους πολίτες, ώστε να στραφούν σε λιγότερο ρυπογόνα συστήματα όπως το ηλεκτρικό», σημειώνεται στην επιστολή. Η υλοποίηση του μέτρου απαιτεί ειδική ρύθμιση, η οποία θα υιοθετεί διαφορετική έκπτωση για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο σε ακραίες περιπτώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ θα περιλαμβάνει και αναπροσαρμογή των ορίων κατανάλωσης των δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου σε σχέση με την ποσότητα που επιτρέπεται να καταναλώσουν δωρεάν.
Ο υπουργός καλεί την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτήσει για το προτεινόμενο μέτρο, αλλά και να εισηγηθεί συμπληρωματικά, ή εναλλακτικά μέτρα, που θα μπορούσαν να επιφέρουν δραστικό περιορισμό της χρήσης συστημάτων θέρμανσης με καύση ξύλου, σε ακραίες περιπτώσεις περιστατικών αιθαλομίχλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"