Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Φονική κακοκαιρία στη βόρεια Ευρώπη

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί ή αγνοούμενοι, δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων, και ζημιές από πτώσεις δέντρων είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής καταιγίδας που πλήττει τη βόρεια Ευρώπη με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για το μεγαλύτερο παλιρροϊκό κύμα των τελευταίων δεκαετιών.
Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ή είχαν καθυστερήσεις στην Ολλανδία, στη Γερμανία και τη Σκωτία ενώ οι σιδηρόδρομοι έκλεισαν σε αρκετές χώρες.
Μια από....
τις μεγαλύτερες γέφυρες στην Ευρώπη, που συνδέει τη Σουηδία και τη Δανία έκλεισαν ενώ χιλιάδες νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
Άνεμοι με ταχύτητα 228 χλμ/ ώρα σάρωσαν τη Σκωτία όπου ένας οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του όταν το όχημα ανατράπηκε κοντά στο Εδιμβούργο ενώ τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν από πτώσεις δέντρων.

Εικόνα από τη βόρεια Ουαλία
Ακόμα ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πτώση δέντρου στο Νότινγχαμσίρ στην κεντρική Αγγλία.
Παράλληλα αγνοούνται δύο ναύτες στη Σουηδία οι οποίοι βρέθηκαν στη θάλασσα καθώς οι ισχυροί άνεμοι τους παρέσυραν από το πλοίο στο οποίο επέβαιναν.
Οι αρχές προειδοποιούν για πλημμύρες στο Λονδίνο καθώς αναμένονται μεγάλα παλιρροϊκά κύματα, ενώ έκλεισε το φράγμα του ποταμού Τάμεση.
Στην ανατολική Αγγλία έχουν εκκενωθεί αρκετά σπίτια καθώς οι αρχές φοβούνται για τη μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 60 ετών.
Στην Ολλανδία, η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για τη βόρεια και βορειοδυτική χώρα ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες στη Γερμανία. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"