Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ: Με «μαύρη βίβλο» στο Στρασβούργο ο Αλ. Τσίπρας

Την παράταση του έργου της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας Τη «Μαύρη Βίβλο» του Μνημονίου παρέδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου που ερευνά τα «έργα» της τρόικας σε τέσσερις χώρες, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντηση που είχε χθες στο Στρασβούργο με μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τα οποία συμμετέχουν στην επιτροπή που έχει συσταθεί για την αξιολόγηση και τον ρόλο της τρόικας στις χώρες των μνημονίων, παρέδωσε έναν ογκώδη φάκελο με....
τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Μνημονίου εδώ και τρία χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε και την παράταση του έργου της επιτροπής ώστε να εξαχθούν σε βάθος τα συμπεράσματα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησε τη νομιμότητα της τρόικας - «δεν μπορεί να συνεχιστεί η λειτουργία ενός μη νομιμοποιημένου θεσμού όπως αυτός της τρόικας, ο οποίος δεν ελέγχεται από τους δημοκρατικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει με αλληλεγγύη και δημοκρατία»
Σημειώνεται ότι ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τους συνεισηγητές της έκθεσης αξιολόγησης για την τρόικα (Troika Inquiry Report), ευρωβουλευτές Οτμαρ Κάρας και Λιέμ Χοάνγκ Νγκοκ, επικαλέστηκε και την άνοδο των νεοναζιστών η οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην εφαρμογή των μνημονίων.
«Η συνέχιση της ίδιας λογικής και της ίδιας πολιτικής το μόνο που θα επιφέρει είναι να γιγαντώσει ένα κύμα ευρωσκεπτικισμού, να γιγαντώσει τον λαϊκισμό και να αυξήσει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, των νεοναζί στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά.
Σήμερα με Ολι Ρεν
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμη να επεκταθεί η διάρκεια αλλά και η θεματολογία της έρευνας, απαντώντας σε ερωτήματα όπως γιατί έγιναν λάθος επιλογές, ποιοι ευθύνονται γι' αυτές τις επιλογές και τι πραγματικά πρέπει να αλλάξει. Ο κ. Τσίπρας αποδίδει ιδιαίτερο βάρος και στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Ολι Ρεν, όπου και αναμένεται να κυριαρχήσει η συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"