Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς.

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, με τίτλο «Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» στο οποίο εμπεριέχονται και οι ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.
Στην ονομαστική ψηφοφορία επί των άρθρων 7,8 και 9 ψήφισαν συνολικά 293 βουλευτές. 

Υπέρ ψήφισαν....
152, και κατά 141 βουλευτές.
“Περάσαμε ένα δύσκολο κάβο, έχουμε από τη νέα χρονιά τη διαπραγμάτευση για τη μεγάλη δόση των 4,9 δισ. ευρώ. Έχουμε ορισμένα ζητήματα να κλείσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε” τόνισε μετά την ψηφοφορία ο υπουργός Οικονομικών.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο διαγραφείς από την ΚΟ της ΝΔ Βύρων Πολύδωρας, και ο Απόστολος Κακλαμάνης λόγω ίωσης.

"Έχουμε και θα έχουμε το ισχυρότερο πλέγμα προστασίας, για τους δανειολήπτες σε όλη την Ευρώπη", τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του, λίγη ώρα πριν την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Με 152 ψήφους, αλλά και την απώλεια του κ. Πολύδωρα για την κυβέρνηση, που καταψήφισε, εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Δημοκρατική Αριστερά.

Σε τρεις βελτιωτικές αλλαγές της τελευταίας στιγμής στη διάταξη για την επιβολή προστίμων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προέβη νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας.  Σε εξέλιξη η ονομαστική ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την αναστολή των πλειστηριασμών και την προστασία των δανειοληπτών στο οποίο περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη.

Συγκεκριμένα, επαναφέρεται ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούλιο για τον φορολογικό κώδικα, ορίζεται ότι η επιβολή το προστίμων θα γίνεται έξι μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας της πληρωμής, αντί για δύο, όπως αρχικά προβλεπόταν, και ξεκαθαρίζεται ότι τα πρόστιμα αφορούν μόνο φορολογικές οφειλές και όχι άλλες οφειλές όπως για παράδειγμα πολεοδομικές.

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η βελτίωση έγινε προκειμένου να μην υπάρχει οποιαδήποτε αμφιβολία για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι το άρθρο αυτό είχε δεχτεί τα πυρά όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συμπολίτευσης.

«Διαβάζω ακόμα Μαρξ, Λένιν (ζήτησε συγγνώμη  από την Αλέκα Παπαρήγα) και θέλω να απαντήσω στον κύριο Τσίπρα ότι ακόμα και τώρα προσπαθώ να συνθέσω απόψεις! Ο κ. Τσίπρας πιστεύει σε δημιουργία πλούτου από αέρα κοπανιστό ! Με τον τσαμπουκά του λεει ότι δεν θα πληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει η χώρα …Θα πέσει σύντομα στην θάλασσα» ανάφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός απαντώντας στην επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Nωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών αντέτεινε στις επικρίσεις ότι οι ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες ισοδυναμούν πλήρως με επανάληψη της ισχύουσας ρύθμισης του κώδικα φορολογικής διαδικασίας που ψηφίστηκαν τον Ιούνιο. Τόνισε ότι η επίμαχη διάταξη «εναρμονίζει το καθεστώς της είσπραξης με τις ισχύουσες διατάξεις. Τίποτα καινοφανές δεν εισάγεται».

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε δε ότι με το προηγούμενο καθεστώς τα πρόστιμα ήταν στο 60%, στο 100% και στο 120% της οφειλής, ενώ τώρα αφού καταστεί ληξιπρόθεσμη η οφειλή, το πρόστιμο θα είναι 10% και θα φτάσει στο 30% μετά από πάροδο δυο ετών. Επίσης δεν θα επιβάλλεται κανένα πρόστιμο σε όποιον έχει ενταχθεί σε ρύθμιση και το επιτόκιο θα είναι όσο μπορούμε χαμηλότερο με απόφαση του υπουργού Οικονομικών».

«Σημειώνεται αντιστροφή της πραγματικότητας. Αδικαιολόγητες αντιδράσεις στα ΜΜΕ που οδηγεί σε παραπληροφόρηση του λαού» ανέφερε. «Μειώνουμε το ποσοστό των προστίμων από 120% σε 20% και μας λοιδορούν;» διερωτήθηκε.

«Και τα δυο ν/σ (σ.σ για το νέο φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς) αποτελούν την χαριστική βολή για την ελληνική οικονομία» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Για αναξιοπιστία, η οποία αποδεικνύεται διαχρονικά, κινδυνολογία, που πλήττει τη χώρα και έλλειμμα σοβαρών προτάσεων, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απαντώντας στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, με αιχμή τα νομοσχέδια για τον φόρο ακινήτων και την αναστολή πλειστηριασμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"