Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στους Άραβες της AGC ο Αστέρας Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ

Ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, που έκαναν λόγο για τίμημα της τάξης των 380 εκατ. ευρώ, τελικά ο Αστέρας Βουλιαγμένης περνά σε αραβικά χέρια με τίμημα ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Το άνοιγμα των προσφορών από το ΤΑΙΠΕΔ και την Εθνική Τράπεζα, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά το www.ered.gr και οι οποίες έκαναν λόγο για ένα ποσό στα επίπεδα που φαίνεται ότι τελικά κλείνει το deal.
Φαίνεται ότι η τελική προσφορά ανέβηκε κατά 15 εκατ. ευρώ τις τελευταίες ημέρες και πλέον....
ο Αστέρας θα περάσει στα χέρια του fund JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP
Οπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση «η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο fund το διαχειρίζεται η αραβική κοινοπραξία AGC και συμμετέχουν διάφορα επενδυτικά σχήματα από τη Μέση Ανατολή με πιο σημαντικό το Kuwait Investment Fund και το Abu Dhabi Investment Fund. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχήμα συμμετέχει, με μικρό ποσοστό, και ο τουρκικός όμιλος Dogus, συνέταιρος της Lamda Development στις μαρίνες.
Υπενθυμίζεται ότι στις 4/12 το ered.gr είχε κάνει λόγο για το success story του Αστέρα και μιλούσε για τίμημα στα 400 εκατ. ευρώ με το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας να υπολογίζεται σε 55 εκατ. ευρώ.
Επίσης, στις 27/11 σε ρεπορτάζ του to ered.gr αναφερόταν στην AGC και στο προφίλ της τονίζοντας ότι επικεφαλής της είναι ένα πρώην στέλεχος της κρατικής εταιρείας επενδύσεων του Κουβέιτ, ο Walid Abu-Suud. Εχει κάνει σπουδές οικονομικών στο Χάρβαρντ και επί χρόνια στο Κουβέιτ διαχειρίστηκε κεφάλαια ύψους 14 δισ. δολαρίων της Kuwait Petroleum Corporation - KPC. Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan.
Η AGC διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. Ευρώ ενώ έγινε γνωστή όταν εξαγόρασε αντί 625 εκατ. Ευρώ από την κρατική ρωσική ενεργειακή εταιρεία «Inter RAO» το μερίδιό της στην Enel OGK. Εχει γραφεία επίσης στη Βηρυτό και το Ντουμπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"