Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Βόμβα: Χάνουν το ΕΚΑΣ 60.000 συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών

Βόμβα: Χάνουν το ΕΚΑΣ 60.000 συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών
Tέλος στην καταβολή του ΕΚΑΣ για τους δικαιούχους που είναι κάτω των 65 ετών μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης.
Μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά είναι και τουλάχιστον 22.000 άτομα με αναπηρία, δηλαδή άνθρωποι μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης και φτωχής ομάδας του πληθυσμού. 
Συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και είναι κάτω από την ηλικία των 65 ετών είναι 60.000 καθώς οι συντάξεις τους κυμαίνονται από....
400 έως 600 ευρώ
Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές να υπάρξει ρύθμιση του προβλήματος και να εξαιρεθούν από το μέτρο.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων, Γιάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε για το θεμα: "Συνταξιούχοι με αναπηρία να μην οδηγηθούν από την πρώτη του Γενάρη σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση".
Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν πως το ετήσιο κόστος χορήγησης για τους αναπήρους προσεγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος και για τους υπόλοιπους κάτω των 65 φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"