Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Το 35% των κονδυλίων του νέου ΕΣΠΑ θα διοχετευθεί στις 13 Περιφέρειες

Το 35% των κονδυλίων του ΕΣΠΑ θα διοχετευθεί στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας την επόμενη προγραμματική περίοδο, κάτι που θα επιστρέψει στις αυτοδιοικήσεις να έχουν δικά τους «αυτοτελή» Επιχειρησιακά Προγράμματα. 
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκαναν σήμερα  Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης και ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιο για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής κ. Γιοχάνες Χαν.  
Σημειώνεται πως....
σήμερα μόλις το 22% των πόρων του ΕΣΠΑ διοχετεύονταν στις Περιφέρειες.
  Ο κ. Χαν συνεχάρη την ελληνική Κυβέρνηση και τον κ. Χατζηδάκη για το νέο πρόγραμμα που δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ενίσχυσης της περιφερειακής πολιτικής. «Ενώ μέχρι πρότινος τα κονδύλια μόνο κατά 22% αφορούσαν τις Περιφέρειες, τώρα το ποσοστό θα ανέβει στο 35%», ανέφερε ο Επίτροπος.
Ο Επίτροπος υπογράμμισε το γεγονός ότι η Ελλάδα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα που αφορούν στις επενδύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και στις υποδομές, ενώ επεσήμανε πως το ποσοστό απορρόφησης κοινοτικών πόρων βελτιώνεται διαρκώς.
«Είναι σημαντικό αναφορικά με τη φήμη, το όνομα και την εικόνα της χώρας, το γεγονός ότι στην παρούσα συγκυρία το ποσοστό απορρόφησης βελτιώνεται διαρκώς, δηλαδή η Ελλάδα από ό,τι φαίνεται έχει ξεπεράσει τους στόχους που τέθηκαν στο πλαίσιο του Μνημονίου. Αν κατατάσσαμε τις χώρες όσον αφορά τις επιδόσεις τους σε θέματα απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, η Ελλάδα θα μπορούσε να καταταγεί 4η, που σημαίνει ότι είναι μακράν, πολύ πιο πάνω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κ. Χαν.
Από την πλευρά του ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαίωσε πως οι απορροφήσεις του ΕΣΠΑ εξελίσσονται πάνω από τους στόχους που είχαν τεθεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πέρυσι και ότι οι συμβάσεις για τους αυτοκινητοδρόμους που εγκρίθηκαν θα συμβάλλουν επίσης στην επιτάχυνση των απορροφήσεων.Ακόμη, τόνισε πως στις αρχές της εβδομάδας η Κυβέρνηση υπέβαλλε την πρότασή της για  το νέο ΕΣΠΑ που θα είναι πιο απλό από το σημερινό και θα στοχεύει σε δράσεις που θα στηρίζουν και την κοινωνική συνοχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"