Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ολυμπία Οδός: Δέσμευση για 2015 μέχρι Πύργο και 2016 το Καλό Νερό - Τσακώνα

Δέσμευση για 2015 μέχρι Πύργο και 2016 το Καλό Νερό - Τσακώνα
Το «πράσινο φως» για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων έδωσε χθες  η Βουλή, ψηφίζοντας και τα άρθρα του νομοσχεδίου, με το οποίο κυρώνονται οι συμφωνίες τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των μεγάλων αυτοκινητόδρομων. 
Σχετικά με τον δρόμο Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι εξαιρείται από την παραχώρηση της Ολυμπίας Οδού και θα κατασκευαστεί αυτόνομα ως δημόσιο έργο. 
Ειδικότερα είπε πως....
το τμήμα Πάτρα - Πύργος -το οποίο έχει ολοκληρωμένες απαλλοτριώσεις και οριστικές περιβαλλοντικές μελέτες- με βάση την διάταξη την οποία φέρνει το υπουργείο, θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο της παραχώρησης μέχρι το τέλος του 2015.   
Για το τμήμα Πύργος - Καλό Νερό (όπου υπάρχουν τα προβλήματα της ακύρωσης των περιβαλλοντικών έργων) ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι, κατόπιν υποδείξεων των βουλευτών, θα τεθεί ενδεχομένως μια προσθήκη - διάταξη ότι πρόκειται για έργο προτεραιότητας
Το τμήμα Καλό Νερό (Κόμβος Κυπαρισσίας) - Τσακώνα θα κατασκευαστεί το 2016 τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως για το θέμα των απαλλοτριώσεων που έχουν ακυρωθεί και πρέπει να υπάρξει λύση, απαιτείται απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας -και με ψήφους 148 «υπέρ» από τους βουλευτές των κομμάτων της συμπολίτευσης έναντι 118 «κατά» από τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων (σε σύνολο 266 ψηφισάντων βουλευτών)- η Ολομέλεια έδωσε την έγκρισή της για την κύρωση των συμφωνιών ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τις εταιρείες, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα έργα των αυτοκινητόδρομων που είχαν διακοπεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

http://www.eleftheriaonline.gr/  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/31552-dromoi-olympia-symvaseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"