Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Δεν συμφωνήσαμε πουθενά, η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται

Η τρόικα θα επιστρέψει στις αρχές του επόμενου μήνα, με στόχο να κλείσει η διαπραγμάτευση έως τις 9 Δεκεμβρίου.
«Δεν τίθεται θέμα πολιτικής συμφωνίας ούτε έγινε κανένας συμβιβασμός στον δημοσιονομικό τομέα και η διαπραγμάτευση με την Τρόικα συνεχίζεται».
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ το υπουργείο Οικονομικών, έπειτα από τις κρίσιμες διαβουλεύσεις με την τρόικα οι οποίες, ωστόσο....

δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, ενώ η κυβέρνηση καταθέτει την Πέμπτη τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους των δανειστών και την ελληνική πλευρά θα συνεχισθούν μέσω τηλεδιασκέψεων.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών «υπάρχει πρόοδος που θα γίνεται πιο έντονη το επόμενο διάστημα. Το κλίμα ήταν καλό». Πάντως, η Τρόικα δεν θα μετάσχει στο Eurogroup της Παρασκευής, επειδή δεν υπάρχει στην ατζέντα η εξέταση της προόδου της Ελλάδας.

Όσον αφορά στο κείμενο του προϋπολογισμού που θα παρουσιάσει την Πέμπτη στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, η ίδια πηγή ανέφερε πως «οι ελεγκτές αποδέχονται πλήρως το να τον καταθέσουμε αύριο. Αποδέχονται ότι δεν είναι κείμενο εκτός τόπου και χρόνου, αλλά έχει λογική».

Άφησε ανοικτό όμως το ενδεχόμενο αναθεώρησης λέγοντας πως: «Το κάθε κείμενο του προϋπολογισμού μπορεί να αλλαχτεί ανά πάσα στιγμή κατά την διάρκεια της χρονιάς. Όμως επί αυτής της κυβέρνησης δεν έχει το κάνει αυτό ποτέ»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"