Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Προσφυγή Αρβανιτόπουλου στη Δικαιοσύνη για τα πανεπιστήμια

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλος, προκειμένου να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου μία εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού προς τους πρυτάνεις του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) να εκπληρώσουν το καθήκον τους ώστε να....
μη χαθεί το εξάμηνο, ο κ. Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους, ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων.
Σημειώνεται ότι στο ΕΜΠ όπου ο σύλλογος ΔΕΠ έλαβε απόφαση να ξεκινήσουν τα μαθήματα από την προσεχή Δευτέρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάσσουν πρόγραμμα εξετάσεων και πρόγραμμα εξεταστικής. Παράλληλα, πρόγραμμα μαθημάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι παραδόσεις από τη Δευτέρα, καταρτίζουν στο ΕΚΠΑ και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών.
Οι πρυτανικές και διοικητικές αρχές του ΕΚΠΑ διαβεβαιώνουν ότι προβαίνουν σε όλα τα μέτρα που αναγκαιούν για τη διασφάλιση της λειτουργίας του πανεπιστημίου». Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους το ζήτημα που έχει ανακύψει οφείλεται στην απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και ο αριθμός τους υπερβαίνει το 48% του προσωπικού του πανεπιστημίου.
Επίδοση παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους υπαλλήλους που δεν απογράφησαν
Άρχισε η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων που δεν απογράφησαν, με τα οποία παραπέμπονται στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια με το ερώτημα της αργίας. Οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που αρνήθηκαν να απογραφούν, αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής.
Έρευνα για παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη του Καποδιστριακού
Ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη θα ερευνήσουν οι δικαστικές αρχές, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Το δημοσίευμα αναφέρει καταγγελία του ΕΚΠΑ σύμφωνα με την οποία, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αθήνας παρέλειψε να βάλει προσωπικό ασφαλείας στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί ούτε στοιχειωδώς.
Η καταγγελία συσχετίζεται με την ήδη υπάρχουσα προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο να διαπιστωθεί εάν από την αναστολή λειτουργίας πανεπιστημίων προκύπτουν αδικήματα, όπως αυτό της παράβασης καθήκοντος, που είχε διαταχθεί μετά από αναφορά του υπουργού παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.
Την έρευνα θα διενεργήσει η κρατική ασφάλεια με εντολή να ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"