Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Αρχίζουν οι τριήμερες εκδηλώσεις για το ΠολυτεχνείοΚάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με την εκπαιδευτική κοινότητα σε αναβρασμό αρχίζουν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Οι πύλες του ιδρύματος θα ανοίγουν όπως κάθε χρόνο το πρωί και θα κλείνουν το βράδυ, ενώ την περιφρούρηση του κτιρίου αναλαμβάνουν φοιτητές και καθηγητές.
Η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία θα πραγματοποιηθεί.....
το μεσημέρι της Κυριακής το και θα ξεκινήσει στις 15.00.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 καλεί τα μέλη του, τους εργαζόμενους και τη νεολαία στις εκδηλώσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του εορτασμού. Μεταξύ άλλων, στην αίθουσα Γκίνη στο ιστορικό κτίριο της Πατησίων θα παρουσιαστεί έκθεση ντοκουμέντων και θα προβληθεί η ταινία «Εδώ Πολυτεχνείο».
«Σήμερα, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 στο Πολυτεχνείο, τα κύρια συνθήματα της εξεγερμένης νεολαίας και του λαού μας, τότε, για: «Ψωμί -Παιδεία -Ελευθερία», αποκτούν συγκεκριμένο περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από τη γενικευμένη οικονομική κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται, δίνοντας σύγχρονα νοήματα στους σημερινούς αγώνες της νεολαίας και των εργαζομένων για ένα καλύτερο αύριο, για την αντιμετώπιση και ανατροπή της πολιτικής κάθε ξένου και ντόπιου κέντρου εξουσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου, η γιορτή του Πολυτεχνείου στα σχολεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, ενώ δεν θα γίνουν μαθήματα.

Διάψευση για εκπομπή το τριήμερο
Διαψεύδει η Σύγκλητος του ΕΜΠ ότι συζήτησε και πολύ περισσότερο έλαβε απόφαση να παραχωρήσει χώρο του Ιδρύματος προκειμένου να κάνουν εκπομπή οι απολυμένοι της ΕΡΤ.
Οπως τόνισαν στο «Εθνος» μέλη της Συγκλήτου, ουδέποτε τέθηκε αντίστοιχο ζήτημα και κανείς από τη διοίκηση του Ιδρύματος δεν δέχτηκε τέτοιο αίτημα από τους απολυμένους να εκπέμψουν από το Ιδρυμα το τριήμερο των εορτασμών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Πηγές πάντως του Ιδρύματος αναφέρουν ότι μπορεί -ενδεχομένως- κάποια σχολή να έχει κάνει συνεννοήσεις, χωρίς όμως να έχει ενημερώσει και να έχει ζητήσει άδεια απο τη Σύγκλητο και την Πρυτανεία. Αγνοια για το θέμα εξέφρασε και ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Σιμόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"