Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την ψηφοφορία για την τροπολογία Γεωργιάδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει την ψηφοφορία για την τροπολογία Γεωργιάδη
Δεν αναγνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την διεξαχθείσα ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργού Υγείας κ. Άδ. Γεωργιάδη σχετικά με την τιμολόγηση των φαρμάκων.
Η σοβαρή διάσταση που υπήρξε κατά την ψηφοφορία, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για άκυρη και παράνομη διαδικασία, καταγράφηκε και επισήμως δια της δήλωσης που κατέθεσαν ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Βούτσης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κκ. Π. Λαφαζάνης και Π. Κουρουμπλής, σύμφωνα με την οποία «η διεξαχθείσα ψηφοφορία είναι....

παράνομη ως απολύτως αντικανονιστική και αντισυνταγματική, εφόσον αυθαιρέτως στην συγκεκριμένη τροπολογία συμπεριλαμβάνονται πέντε διαφορετικά άρθρα, στα οποία δεν καταγράψατε τις διαφορετικές ψήφους των βουλευτών μας» (σ.σ. οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ των τεσσάρων άρθρων της τροπολογίας που αφορούσαν άλλα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας και καταψήφισαν το τελευταίο άρθρο για τα φάρμακα). «Νόμιμο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν υπάρχει και δεν θα γίνει δεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ η φαλκίδευση της ψήφου μας», δήλωσαν οι τρεις βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης πέρασε στην αντεπίθεση εξαπολύοντας βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ. «Φαντάζεστε κάποια εταιρεία από αυτές που μειώνουμε τώρα την τιμή των φαρμάκων, να θελήσει να χρησιμοποιήσει την δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει την μείωση της τιμής στα δικαστήρια. Αντιλαμβάνεστε ότι εγώ δεν υπονοώ ότι παίζετε ένα τέτοιο παιχνίδι εδώ, αλλά ένας κακοήθης θα μπορούσε να σας κατηγορήσει για κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ζητώντας από τον κ. Λαφαζάνη να ανασκευάσει την δήλωση.
Όπως είπε, εξάλλου, «παρότι ο αρχηγός σας με κατηγόρησε ως τον χειρότερο υπουργό Υγείας που μπορούσε να υπάρξει, σήμερα ψηφίσατε τις τέσσερις από τις πέντε τροπολογίες μου, άρα προφανώς για να ψηφίζετε ΄΄ναι΄΄ και μάλιστα με τόσο πάθος, που να θέλετε να καταγραφεί στα πρακτικά, κάτι καλό έχω κάνει κι εγώ». Αιτιολόγησε δε την ενέργειά του να συμπεριλάβει όλα τα άρθρα μαζί, κάτι που προκάλεσε και την μεγάλη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ενώ υπερψήφισε τις τέσσερις από τις πέντε ρυθμίσεις η ψήφος του προσμετρήθηκε ως αρνητική, επισημαίνοντας τα εξής: «Ομολογώ ότι έπεσα έξω γιατί πίστευα ότι θα την ψήφιζαν όλα τα κόμματα, διότι δεν πίστευα ότι θα υπάρξει κόμμα του κοινοβουλίου που θα την καταψήφιζε και είπαμε να βάλουμε τις πέντε τροπολογίες μαζί, αλλά πέσαμε έξω».
Μάλιστα ο υπουργός Υγείας είπε ότι «δεν περίμενα να πει ο κ. Λαφαζάνης ότι έπρεπε να μην μειώσω τις τιμές των φαρμάκων για να μην μειώσω το ελληνικό αστικό κεφάλαιο», ενώ κατέθεσε στα πρακτικά το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Η πράσινη» που όπως είπε «είναι ιδιοκτησίας της οικογένειας που έχει την εταιρεία ΄΄Βιανέξ΄΄ (σ.σ. είναι φαρμακευτική εταιρεία) και έβαλε πρωτοσέλιδο τον υπουργό Υγείας για τα φάρμακα». Και κατέληξε λέγοντας ότι «η ιστορία θα καταγράψει μόνο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη καταψήφισαν την τροπολογία».
Στο θέμα που ήγειρε η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης λέγοντας ότι «δεν θα επιβάλετε εδώ αν είναι έγκυρες ή άκυρες οι ψηφοφορίες» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι χρησιμοποίησε τη Βουλή «με σκοπιμότητα».
ΠαΣοΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ
Αργότερα με ανακοίνωσή του το ΠαΣοΚ επιτέθηκε κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι «το συμπέρασμα της σημερινής ψηφοφορίας στη Βουλή είναι ένα: ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά καταψήφισε τη μείωση των τιμών σε 6.000 φάρμακα». «Δυστυχώς αντί της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των πολιτών και των ασφαλιστικών ταμείων, προτίμησαν να μείνουν πιστοί σε άλλες ΄΄εξυπηρετήσεις΄΄…. σε άλλα συμφέροντα», αναφέρεται.
Το ΠαΣοΚ χαρακτηρίζει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως «δήθεν αντιπερισπασμό», και κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «δεν μπορεί να ξεφύγει από το ΄΄κάδρο΄΄ της υπεράσπισης των υψηλών τιμών στα φάρμακα και συμφερόντων που ωφελούνται».
http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"