Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Το Πρωτοχρονιάτικο δώρο της τρόικας στους Έλληνες!!!!

Το Πρωτοχρονιάτικο δώρο της τρόικας στους Έλληνες!!!!Τη μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων (ΦΜΑ) από το 2014 από το 10% που είναι σήμερα στο 3% θα περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο για τα ακίνητα μετά από έντονες πιέσεις της τρόικας, προκειμένου όπως λένε να υπάρξει τόνωση της αγοράς.
Με απλά λόγια, από το νέο έτος η φορολογική επιβάρυνση θα περιοριστεί έως και 70%, καθώς ο βασικός συντελεστής θα....
υποχωρήσει στο 3%!  
Με το υπάρχον καθεστώς, ο φόρος στις μεταβιβάσεις ανέρχεται στο 8% για αντικειμενική αξία ακινήτου έως 20.000 ευρώ και φθάνει στο 10% για την αξία άνω των 20.000 ευρώ!!!!! 
Για παράδειγμα, αν ένας φορολογούμενος αγοράσει ένα κτίσμα αντικειμενικής αξίας 150.000 ευρώ, καλείται να πληρώσει φόρο μεταβίβασης 14.600 ευρώ.
Για το ίδιο ακίνητο ο φορολογούμενος πληρώνει κάθε χρόνο σίγουρα χαράτσι μερικών εκατοντάδων ευρώ, ενώ είναι πολύ πιθανό, ανάλογα με το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του, να πληρώνει κάθε χρόνο και φόρο ακίνητης περιουσίας.
Σύμφωνα με στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων η Ελλάδα έχει τον δεύτερο υψηλότερο φορολογικό συντελεστή ΦΜΑ (10%), με πρώτο το Βέλγιο (12,50%), ενώ ο μέσος ευρωπαϊκός όρος ΦΜΑ κυμαίνεται περί το 4%.
Ωστόσο, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν προχωρεί σε ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα προκειμένου να μη σταματήσουν οι έστω λιγοστές αγοραπωλησίες μέχρι το τέλος του έτους.
Το νέο σύστημα για τη φορολόγηση των ακινήτων αναμένεται να δοθεί στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση την ερχόμενη Δευτέρα οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν οι αλλαγές που ζήτησαν αποτυπώνονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες,  η «μεγάλη» ακίνητη περιουσία που βρίσκεται σε αστικά οικόπεδα θα φορολογηθεί υπέρμετρα προκειμένου να γίνουν ελαφρύνσεις στους αγρότες και σε όσους έχουν αγροτεμάχια.  
Το νέο σύστημα προβλέπει τη θέσπιση Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων ο οποίος θα επιβάλλεται και σε κάθε ακίνητο ξεχωριστά και συμπληρωματικός φόρος (πρώην ΦΑΠ) για ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ που θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"