Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Μουντιάλ 2014: Στους τελικούς της Βραζιλίας η Ελλάδα

Για 3η φορά στην ιστορία της και 2η διαδοχική, η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην τελική φάση ενός παγκοσμίου κυπέλλου. 
Στο δεύτερο αγώνα μπαράζ με τη Ρουμανία η εθνική μας ομάδα απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1 στο Βουκουρέστι και σε συνδυασμό με το 3-1 της περασμένης Παρασκευής θα βρεθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Βραζιλίας
Η κλήρωση των ομίλων της καταληκτικής φάσης της διοργάνωσης θα διεξαχθεί....
στις 6 Δεκεμβρίου 2013 στην πόλη Μπαΐα.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Ρουμανία και τα παράπονα των Βαλκάνιων για τη διαιτησία του αγώνα στο Καραϊσκάκη αποδείχθηκαν...λόγια του αέρα. Μπροστά σε μία...κολασμένη ατμόσφαιρα που δημιούργησαν περίπου 50.000 Ρουμάνοι η ελληνική ομάδα όχι μόνο δεν επηρεάστηκε σε ψυχολογικό και αγωνιστικό επίπεδο, αλλά ήταν αυτή που είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς μετά το 15ο λεπτό και παρά την πίεση που άσκησαν οι Βαλκάνιοι μετά την ισοφάριση, ουσιαστικά η εστία του Ορέστη Καρνέζη δεν απειλήθηκε ποτέ. 
Ακόμη και το γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων προήλθε από αυτογκόλ του Τοροσίδη στο 55ο λεπτό κι από κει και πέρα η εστία του Έλληνα γκολκίπερ δεν απειλήθηκε, πέρα από ένα σουτ του Τόρζε στο 62΄ που απέκρουσε σε κόρνερ στη γωνία του.
Η χρησιμοποίηση του Γιώργου Καραγκούνη από τον Φερνάντο Σάντος, δικαίωσε απόλυτα τον Πορτογάλο ομοσπονδιακό. Ο μέσος της Φούλαμ ήταν αυτός που με την εξαιρετική ασίστ που έδωσε στο 23΄ στον Κώστα Μήτρογλου, έφερε τον στράικερ του Ολυμπιακού απέναντι στον Ταταρουσάνου κι ο κορυφαίος επιθετικός του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει μπροστά τη «γαλανόλευκη» (0-1). 
Το ματς στη συνέχεια κύλησε όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει ο Σάντος και οι συνεργάτες του. Η Ελλάδα κυριάρχησε στον χώρο της μεσαίας γραμμής και μπήκε προηγούμενη στα αποδυτήρια, χωρίς επαναλαμβάνουμε να απειληθεί καθόλου από το συγκρότημα του Πιτούρκα.
Το γκολ της ισοφάρισης των Βαλκάνιων...από το πουθενά στο 55΄ ξεσήκωσε τους οπαδούς στις εξέδρες του εθνικού σταδίου του Βουκουρεστίου, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες της Ρουμανίας δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους για να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Η ελληνική ομάδα δεν κράτησε τη μπάλα όπως στα πρώτα 45 λεπτά στη μεσαία γραμμή και κατ' επέκταση δεν έβγαλε κάποια επικίνδυνη φάση μπροστά από την εστία του Ταταρουσάνου. 
Σε γενικές γραμμές, πάντως, πήρε σχετικά εύκολα το αποτέλεσμα που ήθελε και με πανηγυρικό τρόπο την πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"