Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Και με τη βούλα του ΣτΕ σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοί

Και με τη βούλα του ΣτΕ σε διαθεσιμότητα 1.349 διοικητικοίΣυγκεκριμένα, οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας έκριναν κατ΄ αρχάς, ότι για λόγους δημοσίου συμφέροντος η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν είναι δυνατόν να ανασταλεί.
Ακόμη, υπογραμμίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ ότι η κατάργηση των 1.349 θέσεων διοικητικών υπαλλήλων συνάπτεται με τις μνημονιάκες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας, για την αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, αλλά και με τις συμβάσεις χρηματοδοτικής διευκόλυνσης, καθώς και με το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο.
Τέλος, αναφέρεται στις αποφάσεις του ΣτΕ, ότι....
από τα έγραφα που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο δεν προκύπτει ότι «συντρέχει εξαιρετικός λόγος συνιστάμενος στην αδυναμία λειτουργίας των πανεπιστημίων, σύμφωνα με την κατά το Σύνταγμα και τον νόμο αποστολή του, ο οποίος θα δικαιολογούσε την αναστολή εκτέλεσης της επίμαχης υπουργική απόφασης».
Συνεδριάζουν οι διοικητικοί των ΑΕΙ
Συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν για την πορεία των κινητοποιήσεων τους πραγματοποιούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ, οι οποίοι διανύουν την 8η εβδομάδα απεργίας.

Σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι πρώην εργαζόμενοι τη ΕΡΤ έχουν προγραμματίσει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή.
Ομηρία διαρκείας Θύματα για ακόμη μία φορά είναι χιλιάδες φοιτητές του ΕΜΠ και του ΕΚΠΑ. Οι πρωτοετείς φοιτητές ακόμη δεν έχουν εγγραφεί στις σχολές τους και βεβαίως δεν έχουν ξεκινήσει μαθήματα, ενώ φοιτητές παλαιότερων ετών έχασαν την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.
Οι φοιτητές βρίσκονται στην κυριολεξία σε απόγνωση και ιδίως όσοι προέρχονται από επαρχιακές πόλεις, καθώς αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκια και λογαριασμούς χωρίς να σπουδάζουν. Την ίδια στιγμή οι επί πτυχίω φοιτητές περιμένουν μάταια να πάρουν στα χέρια τους τίτλους σπουδών προκειμένου να συνεχίσουν σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Εν τω μεταξύ, κόντρα μεταξύ υπουργείου Παιδείας και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε χθες με αφορμή τα στοιχεία που έστειλαν οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ειδική ψηφιακή πλατφόρμα του ΑΣΕΠ. Ο τομέας Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «με απόφαση του ΑΣΕΠ αποδεικνύεται ότι ήταν αδύνατο να γίνει ηλεκτρονική απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων των ιδρυμάτων μέσα σε απεργία, χωρίς πρόσβαση στους προσωπικούς τους φακέλους».
Αμεση υπήρξε η απάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ο οποίος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει για άλλη μία φορά τον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας για να στήσει σκηνικό αναταραχής.
«Μετά τις παροτρύνσεις του προς τους εκπαιδευτικούς, να τινάξουν στον αέρα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία με τον Αγιασμό και προς τους διοικητικούς να μην απογραφούν και να κλείσουν τα ιδρύματα, έφτασε στο σημείο να "ανακαλύψει" και απόφαση του ΑΣΕΠ, που δεν υπάρχει!», τονίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει: «Είναι προφανές πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου. Σκηνοθετεί ένα έργο όξυνσης και τυφλής σύγκρουσης, που θα μείνει και πάλι χωρίς θεατές».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, τα ονόματα των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα δοθούν στη δημοσιότητα στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης, μετά τη μοριοδότηση των προσόντων τους από το ΑΣΕΠ.πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"