Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Τα ΜΑΤ εμπόδισαν πορεία εκπαιδευτικών μετά τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη


Ένταση επικράτησε στη λήξη της μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν πορεία, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς. 
Επίθεση με ασπίδα των ΜΑΤ δέχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Χαραλαμπίδου.
Παρών στην εξέδρα των επισήμων κατά την μαθητική παρέλαση έδωσε ο καταδικασθείς και....
έκπτωτος από το αξίωμα του περιφερειάρχη Π.Ψωμιάδης.
Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και του ΣΥΡΙΖΑ, που διαδήλωναν πριν από την παρέλαση στο κέντρο της πόλης, διανέμοντας έντυπο υλικό στην οδό Εθνικής Αμύνης, κινήθηκαν προς την οδό Τσιμισκή, επιδιώκοντας να κάνουν πορεία μετά τη λήξη της παρέλασης. Η αστυνομία εμπόδισε τους εκπαιδευτικούς να πραγματοποιήσουν πορεία μετά το τέλος της παρέλασης και οι εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να προχωρήσουν στη διαμαρτυρία τους από παραδρόμους.

Ωστόσο, και πάλι βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους αστυνομικούς στον πεζόδρομο της οδού Ναυαρίνου. Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους εκπαιδευτικούς με τις ασπίδες τους, ενώ χτύπησαν την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε χτύπημα με ασπίδα από μέλος των ΜΑΤ στον ώμο και το πρόσωπο.
Η ίδια, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι επιχειρείται άγρια καταστολή απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και υπογράμμισε ότι η αντίδραση σε αυτό είναι να κατέβουν όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας στο δρόμο, ώστε να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο.
Παράσταση διαμαρτυρίας με πανό, στο σημείο τερματισμού της παρέλασης, στην οδό Βενιζέλου και Τσιμισκή έκανε και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Στην εξέδρα των επισήμων τη μαθητική παρέλαση παρακολούθησαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ.Τζιτζικώστας, ο γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Σ.Σιμόπουλος, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Α.Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Φ.Παππάς, κ.ά.
Αίσθηση προκάλεσε, δε, η παρουσία του καταδικασμένου και έκπτωτου από το αξίωμα του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη στην εξέδρα των επισήμων.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γ’ Σώμα Στρατού. Τα σχολεία που έχουν οριστεί, με τον σημαιοφόρο και τους παραστάτες και με μια αντιπροσωπεία μαθητών θα καταθέσουν επίσης, στεφάνια σε μνημεία, προτομές και ανδριάντες ηρώων σε διάφορα σημεία της πόλης.
http://www.tovima.gr/#

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"