Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Η αντίστοφη μέτρηση έχει αρχίσει...

«Τελειωμένη κυβέρνηση που σαπίζει»
Τη βεβαιότητα ότι «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του, διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, προβλέποντας παράλληλα σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό και τους συσχετισμούς.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης για πρώτη φορά δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιότητά του για....
τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας ότι η πρόταση είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε επίσης ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και για να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας.
«Θα προστατέψουμε δημοκρατία και ομαλότητα»
Σε εκτενή ανάλυσή του για την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η αδυναμία της να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα, την κάνει ολοένα και πιο αυταρχική, όλο και πιο επικίνδυνη και για τον λαό και για την δημοκρατία.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. «Είμαστε η πιο μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας», σημείωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως κόρη οφθαλμού, όπως έκανε πάντα η Αριστερά στην Ελλάδα σε πολύ δύσκολες στιγμές.
«Και την δημοκρατία θα προστατεύσουμε και την ομαλότητα θα διαφυλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε δε ότι η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει βρόμικο πόλεμο εναντίον όσων δεν θέλουν τα μνημόνια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας χωρίς τη λαϊκή συναίνεση και για τον λόγο αυτό, γίνεται όλο και πιο επιρρεπής στον αυταρχισμό, στη φαιά προπαγάνδα, στην φαλκίδευση της δημοκρατίας».
«Τελειωμένη κυβέρνηση που σαπίζει»
»Μια κυβέρνηση που σαπίζει, μια κυβέρνηση τελειωμένη που στηρίζεται σε ξένα δεκανίκια αλλά που πρέπει να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο της, είναι η σημερινή εικόνα της κυβέρνησης», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι με βάση αυτές τις διαπιστώσεις «πρέπει να περιμένουμε το χειρότερο και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το χειρότερο, με ψυχραιμία και επιμονή».
Ήδη, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταρτίζονται σχέδια για να διασωθούν και υπογράμμισε ότι «υπάρχει μια μειοψηφική ομάδα γύρω από τον κ. Σαμαρά που επιχείρησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εσωτερικός εχθρός».
Όμως, πρόσθεσε, το σχέδιο κατέρρευσε παταγωδώς γιατί ήμασταν έτοιμοι, αποφασιστικοί και αμείλικτοι, όπως θα είμαστε και στο μέλλον, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας που σημείωσε επίσης ότι «το συγκεκριμένο σχέδιο αμφισβητήθηκε και από πολίτες και από κυβερνητικά στελέχη».
Αναφερόμενος στις συζητήσεις με την τρόικα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τρόμο την προοπτική νέων μέτρων και προσποιείται ότι διαπραγματεύεται. Όμως, πρόσθεσε «δήθεν διαπραγματεύονται, δήθεν βάζουν κόκκινες γραμμές».
Δεν υπάρχει ούτε ένας στην Ελλάδα, συνέχισε, που να «τρώει» αυτή την προπαγάνδα των δήθεν της κυβέρνησης.
«Μέγα σκάνδαλο τα ναυπηγεία»
Για την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο κ. Τσίπρας έκανε και πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, είπε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», ότι «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο , ενώ δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη Βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.
Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε «λιγότερη γκρίνια και περισσότερη δράση», ενώ τόνισε την ανάγκη «να διαφυλαχθεί το ήθος της Αριστεράς και να κρατήσουμε ψηλά τα στοιχεία της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"