Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Νέοι πίνακες κατάταξης υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, από το ΑΣΕΠ.

http://www.express.gr/images/stories/NEW/Eforia/eforia1.jpgΝέους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα κατήρτισε το ΑΣΕΠ, που αφορούν το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ
Μπορείτε να δείτε όλους τους πίνακες, επιλέγοντας τα link στο τέλος του άρθρου
Συνεχίζεται λοιπόν η καθημερινή ανακοίνωση νέων προσωρινών πινάκων κατάταξης υπαλλήλων προς διαθεσιμότητα από το ΑΣΕΠ
Σήμερα, η ανεξάρτητη αρχή ανακοίνωσε....
τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης υπαλλήλων από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Μέχρι σήμερα, το ΑΣΕΠ έχει ανακοινώσει την κατάρτιση προσωρινών πινάκων από τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας, Τουρισμού, Ναυτιλίας- Αιγαίου, Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), τα ασφαλιστικά ταμεία ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΕΑ, τον ΟΑΕΔ, τον ΕΦΕΤ και τους φορείς «Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο» και «Γεωργικό Ινστιτούτο Επιστημών».

Όπως επισημαίνεται από την ανεξάρτητη αρχή, η λίστα των υπαλλήλων καταρτίζεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, ανά κατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα, βάσει ψηφιακών πινάκων συνδρομής κριτηρίων που απέστειλαν οι Διευθύνσεις Διοικητικού- Προσωπικού των φορέων, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.  Τονίζεται δε, ότι η μοριοδότηση των προσόντων των υπαλλήλων και η κατάρτιση των σχετικών βαθμολογικών πινάκων κατάταξης βασίζεται αποκλειστικά στα στοιχεία, όπως ακριβώς απεστάλησαν από την αρμόδια διεύθυνση Διοικητικού του φορέα.

Επιτάχυνση αξιολόγησης φορέων σε 10 υπουργεία

Στο μεταξύ, εντείνεται η προσπάθεια από την κυβέρνηση για την αξιολόγηση των φορέων, προκειμένου να προχωρήσει το πρόγραμμα διαθεσιμότητας και κινητικότητας. Μάλιστα, για την επιτάχυνση της αξιολόγησης φορέων και εταιριών που τελούν υπό την εποπτεία δέκα υπουργείων, μπορούν να προσληφθούν εξωτερικοί τεχνικοί σύμβουλοι αξιολόγησης. Για το εγχείρημα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα διαθέσει κονδύλι ύψους 750.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Με έγγραφο της κ. Χριστοφιλοπούλου, καλούνται τα δέκα υπουργεία να καταθέσουν προτάσεις για τους φορείς αρμοδιότητάς τους μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2013. Πρόκειται για τα υπουργεία Οικονομικών, Παιδείας, Ανάπτυξης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Πολιτισμού, Υγείας, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης, Υποδομών και Περιβάλλοντος.

Υπό αξιολόγηση θα τεθούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, Ανώνυμες Εταιρείες που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από την κεντρική διοίκηση. Τα βασικά σημεία της αξιολόγησης, μεταξύ άλλων, όπως ορίζονται από το έγγραφο, θα είναι ο καθορισμός πολιτικών, στόχων, αρμοδιοτήτων, που θα πρέπει να διατηρηθούν, να καταργηθούν ή να αποκεντρωθούν, ο προσδιορισμός των υπερστελεχωμένων- υποστελεχωμένων φορέων, η δυνατότητα ανακατανομής του προσωπικού (εντός ή εκτός φορέα), η βελτίωση των υπηρεσιών και αξιοποίηση πόρων κλπ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιολόγηση θα προχωρήσει και στις υπόλοιπες εταιρείες και ΔΕΚΟ που ελέγχονται από το Δημόσιο και δεν είναι στο Χρηματιστήριο, εκτός από τα παραπάνω δέκα υπουργεία.

Για λόγους διαφάνειας της διαδικασίας επιλογής του προσωπικού που θα τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και προκειμένου να καταστεί δυνατός ο έλεγχος περί ορθής μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων βάσει των υποβληθέντων πινάκων με τα κριτήρια αξιολόγησης, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ. Οι πίνακες αυτοί, όπως προβλέπεται, διαβιβάστηκαν για τις περαιτέρω ενέργειες στο οικείο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για την έκδοση των τελικών πινάκων.

Ανά Φορέα
Η διαδικασία έχει ξεκινήσει για τους παρακάτω φορείς:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (κωδ: 21) πατήστε εδώ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (κωδ: 25) πατήστε εδώ
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (κωδ: 16) πατήστε εδώ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (κωδ: 18) πατήστε εδώ
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ (κωδ: 19) πατήστε εδώ
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΤΡΟΦΙΜΩΝ (κωδ: 22) πατήστε εδώ
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ και ΑΙΓΑΙΟΥ (κωδ: 26) πατήστε εδώ
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (κωδ: 28) πατήστε εδώ
Προσωρινοί πίνακες κατάταξης υπαλλήλων
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (κωδ: 17) πατήστε εδώ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΔΙΚΤΥΩΝ (κωδ: 29) πατήστε εδώ
Για τους φορείς που δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο, δεν έχουν ακόμα εκδοθεί οι απαιτούμενες υπουργικές αποφάσεις.

4 σχόλια:

  1. Οι περίεργες μοριοδοτήσεις στους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ.
    Από τους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/2014), έβγαλαν μεν τις επιπλέον μοριοδοτήσεις για όσους είχαν δηλώσει ψευδώς πρόσληψη με ΑΣΕΠ, αλλά εμφανίστηκαν άλλες περίεργες μοριοδοτήσεις! Πως εξηγείται το γεγονός ότι στους νέους πίνακες μοριοδότησης για το ΕΜΠ, εμφανίστηκαν τώρα Εκθέσεις Αξιολόγησης, ενώ στους προηγούμενους πίνακες πολλοί υπάλληλοι δεν είχαν βάλει Εκθέσεις; Είναι δυνατόν προϊστάμενοι και διευθυντές να μην βάλουν τις Εκθέσεις Αξιολόγησής τους αρχικά και τώρα να βάζουν Εκθέσεις; Αυτό δεν είναι καθόλου λογικό κα θα έπρεπε να είχε προβληματίσει έντονα την Τριμελή Επιτροπή του ΑΣΕΠ. Επίσης, το γεγονός ότι πολλοί υπάλληλοι φαίνεται να έχουν λάβει μόρια για θέσεις ευθύνης, οι οποίοι –αν και υπήρχε Οργανισμός στο ΕΜΠ-, είχαν τοποθετηθεί με απλή ανάθεση, χωρίς η επιλογή να γίνει από υπηρεσιακό συμβούλιο, δεν ανταμείβεται σε καμία περίπτωση με επιπλέον μοριοδότηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η ατιμωρησία επικρατεί και επιβραβεύεται ......
    Στο ΕΜΠ συμβαίνει το εξής αντισυναδελφικό τον τελευταίο καιρό και ειδικά από τότε που δημοσιεύτηκαν οι νέοι τελικοί πίνακες διαθεσιμότητας υπαλλήλων: Πολλοί εκ των μη απογραφέντων υπαλλήλων συμπεριφέρονται απαίσια σε συναδέλφους τους που απεγράφησαν κατά την απογραφή του Οκτωβρίου. Δηλαδή, συμπεριφέρονται υποτιμητικά, επιτιμητικά σε συνεχή και εντεινόμενη βάση και εν ολίγοις τους ασκούν το λεγόμενο mobbing (εργασιακή παρενόχληση)!. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πλήρους ατιμωρησίας που βασιλεύει σ'αυτό το φέουδο ανομίας! Αλήθεια, κύριε υπουργέ, τι θα γίνει με τους μη απογραφέντες; Θα εφαρμοστεί ποτέ ο νόμος στην περίπτωσή τους ή όχι, πράγμα που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν και να συμπεριφέρονται έτσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί δεν τηρείται ο νόμος στην περίπτωση του ΕΜΠ;
    Στους νέους πίνακες κατάταξης υπαλλήλων του ΕΜΠ (15/1/2014), απέγραψαν κανονικά τους μη απογραφέντες (πίνακας 21ης/11/2013), παρά το ότι έχουν υποπέσει σε παράπτωμα, σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση περί αυτού. Οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργεια αναίρεσης του νόμου είναι απαράδεκτη και αντισυνταγματική. Τότε για όλους τους πολίτες που υποπίπτουν σε παραβάσεις να αναιρείται ο νόμος ώστε να απαλλάσσονται! Όσον αφορά τους πλαστογράφους, αφού η ηλεκτρονική φόρμα που συμπλήρωσαν επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, με την απογραφή τους τώρα από την υπηρεσία φαίνεται να απαλλάσσονται με προκλητικό τρόπο για τις πλαστογραφίες που διέπραξαν με δόλο. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να διωχθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ερωτήματα προς την Υπηρεσία Διοικητικού Προσωπικού του ΕΜΠ:
    Γιατί δεν έχουν δοθεί οι Εκθέσεις Αξιολόγησης, εδώ και τουλάχιστον 3 έτη σε όλους τους υπαλλήλους; Μήπως, με το πρόσχημα της μη έγκαιρης συγκρότησης ειδικής επιτροπής κ.λπ., διότι κάποιοι εξ αυτών θα είχαν υψηλή βαθμολογία στους πίνακες κατάταξης για την διαθεσιμότητα; Πως εξηγείται το γεγονός να εμφανιστούν εκ των υστέρων Εκθέσεις Αξιολόγησης σε συγκεκριμένους μόνο υπαλλήλους, ως επί το πλείστον προϊστάμενους (τμηματάρχες και διευθυντές), καθώς και διάφορους ημετέρους, -ενώ πριν δεν είχαν μπει καν Εκθέσεις στους πίνακες μοριοδότησης κατά την απογραφή των υπαλλήλων-, και να υπολογιστούν τώρα σε μερικούς στους νέους πίνακες κατάταξης (15/1/2014) υπαλλήλων του ΕΜΠ; Τούτο, προφανώς, στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας. Η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους (για να αποφύγουν τις μηνύσεις), δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των υπαλλήλων, που δεν τους έχουν δοθεί οι Εκθέσεις, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότηση των υπαλλήλων. 2) Επίσης, γιατί δεν έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους υπαλλήλους, ούτε καν τα έντυπα Εκθέσεων Αξιολόγησης για τα έτη 2011 και 2012 για να τα συμπληρώσουν, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος; Τούτο, επίσης στοιχειοθετεί βαριά αμέλεια και ενδεχόμενο δόλο εκ μέρους της υπηρεσίας και η οποιαδήποτε εκ των υστέρων ενέργειά τους δεν πρέπει να γίνει, διότι δεν θα είναι αξιόπιστη και σαφώς θα είναι εις βάρος των ανωτέρω υπαλλήλων, αφού γνωρίζουν πλέον ότι οι βαθμοί των Εκθέσεων Αξιολόγησης προσμετρούν στην μοριοδότησή τους; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να επιληφθεί άμεσα ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"