Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος ο Γ. Λαγός – Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος

Ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ αφήνεται ο Ηλίας Κασιδιάρης μετά την απολογία του. 
Ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα οι Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος ενώ προφυλακιστέος κρίθηκε ο Γιάννης Λαγός, όπως αποφάνθηκαν οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί και οι....
δύο ανακριτές, μετά τις απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. 
Το μεσημέρι η απολογία του Ν.Μιχαλολιάκου.
Στη φυλακή οδηγείται μετά την ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, αντίθετα, μετά τις απολογίες τους οι  Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.
Στον Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ. Ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε και στους Παναγιώταρο και Μίχο.
Οι απολογίες
Ολονύχτιες απολογίες για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Επί επτά ώρες απολογήθηκε στον ανακριτή ο Ηλίας Κασιδιάρης, ενώ ο Ηλ.Παναγιώταρος απολογείτο μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ακολούθησε η απολογία του Γ.Λαγού, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της Τετάρτης και στη συνέχεια εκείνη του Ν. Μίχου. Στις μαραθώνιες απολογίες και οι τέσσερις κράτησαν την ίδια γραμμή αρνούμενοι το βαρύ κατηγορητήριο ενώ έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη.
Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των τεσσάρων βουλευτών, ανακριτές και εισαγγελείς θα αποφανθούν για το αν θα προχωρήσουν ή όχι στην προφυλάκισή τους. Η συνεδρίασή τους βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι απολογίες των Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού, Μίχου
Ολοκληρώθηκε μετά από επτά ώρες η απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος υποστήριξε ότι διώκεται πολιτικά διότι η Χρυσή Αυγή με την φημολογούμενη υποψηφιότητά του για δήμαρχος της Αθήνας θα έπαιρνε μεγάλα ποσοστά και ήθελαν να τον «κοντύνουν». Πρόσθεσε ότι το όνομά του δεν αναφέρεται σε μία τηλεφωνική συνομιλία και ότι δεν υπάρχει στοιχείο σε βάρος του. Μάλιστα ο δικηγόρος του κ. Παύλος Σαράκης (διεγράφη την Δευτέρα από την Νέα Δημοκρατία) φέρεται να δήλωσε ότι, μετά την απόφαση των ανακριτών για τον πελάτη του, «επιφυλάσσει μία έκπληξη για τον πρωθυπουργό».
Ερωτώμενος για τα οικονομικά της οργάνωσης αρνήθηκε ότι χρηματοδοτείται από οποιονδήποτε επιχειρηματία. Απανωτές ερωτήσεις δέχτηκε για το περιεχόμενο των καταθέσεων των δύο προστατευόμενων μαρτύρων. Διέψευσε κατηγορηματικά, κυρίως όσα είπε για τάγματα εφόδου ο προστατευόμενος μάρτυρας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha υποστηρίζοντας ότι είναι μειωμένης ηθικής, πρώην στέλεχος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ότι πληρώθηκε από τη δημοσιογράφο του σταθμού που πήρε τη συνέντευξη και ότι είχε εκδιωχθεί από την Χρυσή Αυγή.
Σε σχέση με το καταστατικό της οργάνωσης, το οποίο προσκόμισε στον εισαγγελέα Βουρλιώτη μάρτυρας, δήλωσε ότι είναι πλαστό και ότι το μοναδικό καταστατικό που αναγνωρίζει είναι αυτό που κατέθεσε τον Ιούνιο του 2012 στο πρώτο τμήμα του Αρείου Πάγου και κατά συγκυρία υπογράφετε ως νόμιμο από την σημερινή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.
Δριμεία επίθεση έκανε εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών οι οποίοι, κατ΄αυτόν, για κομματικούς λόγους ρίχνουν λάσπη στη δράση της Χρυσής Αυγής.
Για τις συνομιλίες που τον εμφανίζουν ως εκπαιδευτή των «ταγμάτων εφόδου» της Χρυσής Αυγής, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν τέτοια τάγματα, ούτε ο ίδιος έχει τέτοιο ρόλο και όταν ρωτήθηκε πώς γνώριζε μια γυναίκα που εμφανίζεται στις συνομιλίες να τον χαρακτηρίζει εκπαιδευτή ταγμάτων εφόδου απάντησε «προφανώς με είδε στην τηλεόραση σε εκδηλώσεις του κόμματος».
Στις τρεισήμισι τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε και η απολογία του Ηλία Παναγιώταρου , η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες. Και αυτός ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ακολούθησε τη γραμμή του Ηλία Κασιδιάρη. Ο κατηγορούμενος φέρεται να έκανε λόγο για ψευδομάρτυρες και κατασκευασμένες κατηγορίες που στόχο έχουν την πολιτική του δίωξη.
Προσαγόμενος στο ανακριτικό γραφείο φώναξε: «Είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλα»

Είπε επίσης ότι το σε βάρος του κατηγορητήριο είναι αστείο ενώ χαρακτήρισε τυχαία τα γεγονότα που εμφανίζονται στις δικογραφίες και τον συνδέουν με εγκληματικές ενέργειες.
Λίγο πριν τις 8 το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε και η απολογία του βουλευτή Γ. Λαγού. Σύμφωνα με πληροφορίες είπε ότι τα απανωτά τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα ήταν για να ενημερωθεί για το τι είχε γίνει, δεν είχε την παραμικρή ιδέα, μίλησε για πολιτική δίωξη, ενώ αναγνωρίζει μόνο το καταστατικό του 2012.
Λίγο πριν τις 9:30 πμ ολοκληρώθηκε η απολογία του Ν. Μίχου, ο οποίος κράτησε την ίδια γραμμή αρνούμενος τα πάντα σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Η διώξή μου είναι πολιτική. Δεν έχω συμμετάσχει σε σύσκεψη που λένε ότι έγινε πριν τα επεισόδια στο Πέραμα. Εγώ είμαι βουλευτής Ευβοίας και δεν εχω σχέση με το Πέραμα».
ενώ στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσουν οι ανακριτές και ο εισαγγελέας για το αν θα προχωρήσουν ή όχι στην προφυλάκισή τους.
Η απολογία του Νίκου Μιχαλολιάκου μετατέθηκε για την Τετάρτη, από την Τρίτη που αρχικά είχε προσδιοριστεί, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισής του, ενώ ο βουλευτής Επικρατείας του κόμματος Χρήστος Παππάς θα απολογηθεί την Πέμπτη. Συγκεκριμένα την Τετάρτη το πρωί, στις 8.00 θα πραγματοποιηθεί στην Ευελπίδων η μεταγωγή 8 συλληφθέντων ενώ στις 15.30 η μεταγωγή του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών του κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.
Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους θα απολογηθούν την Τετάρτη, ενώ οι ανακριτές εξέδωσαν εννέα εντάλματα σύλληψης για κατηγορούμενους οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι.
Εξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων παραμένουν τέσσερις κλούβες ΜΑΤ ενώ μία διμοιρία ΥΜΕΤ βρίσκεται στο κτίριο 6 όπου οδηγούνται οι κατηγορούμενοι.
Ελεύθεροι μετά την απολογία τους οι δύο που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση
Μετά τον κατηγορούμενο Δήμο Φραγκάκη και ο Σταύρος Σαντοριναίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο τρίτος κατηγορούμενος και φερόμενος ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Θεόδωρος Στέφας έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.
Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται ως περιφερειακά στελέχη της Χρυσής Αυγής ενώ οι δύο που απολογήθηκαν υποστήριξαν ενώπιον των ανακριτών ότι δεν έχουν καμία σχέση, οργανωτική και ιδεολογική, με τη Χρυσή Αυγή.
Οι ανακριτές με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προφυλακίσεων τους άφησαν ελεύθερους αφού νωρίτερα τους επέβαλαν περιοριστικούς όρους.
Και στους δύο επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και επιπροσθέτως στον δεύτερο η υποχρέωση εμφάνισής του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους μηνιαίως.
Η δικηγόρος του Δήμου Φραγκάκη Αθηνά Χαρβαλάκου-Γλύκα τόνισε: «Ο πελάτης μου αρνήθηκε κάθε σχέση με την οργάνωση όχι μόνο ως μέλος αλλά και ως ψηφοφόρος. Το μόνο στοιχείο που τον εμπλέκει είναι ένα τηλεφώνημα από συγκατηγορούμενο συγγενή του τρεις ώρες πριν από το περιστατικό. Είμαι χαρούμενη που την υπόθεση χειρίζονται δύο ικανότατοι ανακριτές οι οποίοι δεν ερευνούν φρονήματα αλλά μόνο τα στοιχεία».
Περίπου 100 άτομα έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Χρυσής Αυγής και έχουν σηκώσει μάλιστα και πανό (ανυπόγραφο): «Πολιτική δε γίνεται με τρόμο και κελιά, τρομοκρατία λέγεται ο κόσμος που πεινά» ενώ άπλωσαν και μία ελληνική σημαία.
Παράλληλα φωνάζουν το γνωστό σύνθημα «Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», «Ελλάδα σε πουλάνε, τους ξένους προσκυνάνε», «Ενα, δύο, τρία, η χούντα σας ξεκίνησε το ’73», «Σας έχουμε εκθέσει, σας κάναμε πολλά, η σκέψη δεν πεθαίνει μέσα στα κελιά» και «Αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι»
Μαζί με τους συγκεντρωμένους είναι και οι βουλευτές Κ. ΜπαρμπαρούσηςΝ. ΚούζηλοςΔ. ΚουκούτσηςΠ. Ηλιόπουλος.

Η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, προκάλεσε πάλι επεισόδιο, χτυπώντας έξω από τη ΓΑΔΑ με την τσάντα της, καμεραμάν που την βιντεοσκοπούσε.

Λίγο μετά τις 18.00 ελάχιστοι είναι πλέον οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται απέναντι από την είσοδο των δικαστηρίων της Ευελπίδων και μαζεύτηκε η σημαία που είχαν ξεδιπλώσει. Λίγο νωρίτερα ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλοςμιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Είμαι εδώ εν δυνάμει κατηγορούμενος μιας εγκληματικής οργάνωσης της οποίας το καταστατικό ενέκριναν αυτοί που τώρα μας άσκησαν ποινική δίωξη. Αναφέρομαι στην Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Καταλαβαίνετε ότι η δίωξη είναι πολιτική».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"