Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Κλειστά καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου.

Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Κλειστά καταστήματα την Κυριακή 3 Νοεμβρίου
Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας ζητεί από τους καταστηματάρχες να κρατήσουν τα μαγαζιά τους κλειστά την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, αγνοώντας το νέο νόμο που προβλέπει να παραμείνουν ανοιχτά. Παράλληλα το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας έχει κηρύξει απεργία για την ίδια μέρα. 
Οπως φαίνεται, ακόμα κι αν ανοίξουν κάποια υποκαταστήματα εμπορικών αλυσίδων, τα περισσότερα μαγαζιά στην Καλαμάτα μάλλον θα μείνουν κλειστά
Ο Εμπορικός Σύλλογος....
-όπως είπε στην "Ε" η πρόεδρός του Λίλιαν Ψηλάκη- έχει ήδη πάρει την απόφαση να παραμείνουν όλα τα καταστήματα κλειστά, άσχετα με το τι προβλέπει ο νόμος για το ωράριο λειτουργίας τους.
Την ίδια μέρα το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας έχει κηρύξει 24ωρη απεργία.  
«Την Κυριακή όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά, κι αν ανοίξουν θα είναι κάποιες αλυσίδες. Ο εμπορικός κόσμος της Καλαμάτας δεν θα ανοίξει τα μαγαζιά του», είπε η Λίλιαν Ψηλάκη
Και πρόσθεσε ότι στο παλιό Επιμελητήριο, ο σύλλογος θα κάνει συνέλευση και «θα αποφασίσουμε οριστικά και αμετάκλητα, αφού ενημερώσουμε και τους εκπροσώπους αλυσίδων και μεγάλων καταστημάτων οι οποίοι έχουν προσκληθεί»
Τόνισε δε πως «με τους περισσότερους συναδέλφους που έχω τηλεφωνηθεί είναι αρνητικοί στο να ανοίξουμε, γι' αυτό έχουμε καλέσει και τους εκπροσώπους αλυσίδων, που πιστεύω πως αν εμείς μείνουμε κλειστοί, ούτε αυτοί θα έχουν δουλειά»
Η κ. Ψηλάκη είπε ακόμη ότι ο Εμπορικός Σύλλογος επιμένει στην αρχική του θέση για άνοιγμα των καταστημάτων μόνο δύο Κυριακές το χρόνο, μια πριν τα Χριστούγεννα και μια πριν το Πάσχα. «Με αυτά που αποφασίζει το υπουργείο για 4 εκπτωτικές περιόδους το χρόνο και να μένουμε 7 Κυριακές ανοιχτοί, το καταναλωτικό κοινό παθαίνει σύγχυση και δεν θα ξέρει τι είναι νόμιμο και πότε είμαστε ανοιχτοί και πότε όχι, ειδικά ο κόσμος που έρχεται από τα χωριά. Στο τέλος θα είμαστε ανοιχτοί και δεν θα έρχονται», σημείωσε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. 
Η Λίλιαν Ψηλάκη είπε ακόμη ότι μέχρι τις 30 του μήνα οι έμποροι της Καλαμάτας θα ενημερώσουν γραπτώς για τις αποφάσεις τους και τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά. 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/epixeiriseis/item/30093-kleista-katastimata

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"