Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Καλαμάτα και στις γύρω περιοχές.

Με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις, θα τιμηθεί η εθνική επέτειος του «Όχι» στο φασισμό και το ναζισμό, που επιβουλεύθηκαν την ελευθερία των Ελλήνων και την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. 
Εκδηλώσεις θα γίνουν στην Καλαμάτα καθώς και σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, έδρες Δημοτικών Ενοτήτων,σήμερα, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου, ως εξής:
Καλαμάτα: Στις 7.30 το πρωί θα....
σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, η δε Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας θα περιέλθει τις οδούς της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
Στις 8.00 θα γίνει έπαρση της σημαίας στην πλατεία 23ης Μαρτίου και στις 10.15 θα αναπεμφθεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Παναγιώτα Σπάλα, θεολόγος καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας.
Ακολούθως, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου και θα κατατεθούν στέφανοι. 
Στις 11.15 θα ξεκινήσει η παρέλαση προ των επισήμων στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, επί της οδού Αριστομένους. 
Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση ο Νικόλαος Κανελλόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Στον Άρι, θα γίνει στην πλατεία παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Άριος και στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Μιχαήλ Βλάχο, δάσκαλο. Επίσης, μαθητές του Δημοτικού θα απαγγείλουν ποιήματα..
Στ’ Αρφαρά, ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Βιργινία Μπαϊρακτάρη και θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών.
Στη Θουρία, στις 10.30 θα τελεσθεί δοξολογία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Θα ακολουθήσει παρέλαση μαθητών των Σχολείων της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας.
Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον Αριστοτέλη Λεβεντέα, διευθυντή του Λυκείου. Θα ακολουθήσουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"