Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Το 25% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει φόρους

Το 25% των Ελλήνων αδυνατεί να πληρώσει φόρουςΤην αδυναμία των Ελλήνων πολιτών, να πληρώσουν τους φόρους για τα ακίνητα, καταγράφει έρευνα της εταιρείας MARC
Συγκεκριμένα, τέσσερις στους δέκα (25%) εκτιμούν πως δεν θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν αυτές τις υποχρεώσεις τους. 
Το 20,3% αποκρίθηκε «μάλλον όχι».
Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός από τους ερωτηθέντες δηλώνει αδυναμία αποπληρωμής του στεγαστικού του δανείου. 
Το 10,1% πιστεύει ότι....
δεν θα καταφέρει να καταβάλει κανονικά τις δόσεις, ενώ επιπλέον το 27,4% απάντησε «μάλλον όχι» στην ίδια ερώτηση. «Ναι» είπε το 29,8% και «μάλλον ναι» το 32,7%.
Άλλωστε, ήδη το 12,3% των ερωτηθέντων έχει καθυστερημένες οφειλές σχετικά με το στεγαστικό, ενώ το 19,9% τις καταβάλει συχνά με καθυστέρηση. Σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης αποτελεί το ότι το 56% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι είναι καλύτερα να νοικιάζει σπίτι ενώ μόλις ένα 32,3% εκτιμά ότι συμφέρει να έχει ιδιόκτητο σπίτι.
Αναφορικά με τις εκτιμήσεις των πολιτών για την πορεία των τιμών των ακινήτων το 65,9% εκτιμά ότι θα μειωθούν περισσότερο στη διάρκεια των επομένων 2-3 ετών, το 19,6% θα σταθεροποιηθούν και το 5,8% θα αυξηθούν. Στην αντίστοιχη έρευνα το 2006 το 71,1% εκτιμούσε ότι οι τιμές θα αυξηθούν.
Το 65,5% εκτιμά ότι η βελτίωση του θεσμικού πλαισίου για τα ακίνητα και η ουσιαστική ελάφρυνση της φορολογίας που βαραίνει τους ιδιοκτήτες θα τόνωνε την αγορά και μόλις το 6,4% η περαιτέρω μείωση των σημερινών τιμών και της αξίας των ακινήτων θα τόνωνε την αγορά.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 19 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 σε δείγμα 800 νοικοκυρών στο Λεκανοπέδιο Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"