Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Σε εποχή κρίσης ο Δήμος παραχώρησε γη στην ομάδα της Καλαμάτας και της φτιάχνει και γήπεδο!

Σε εποχή κρίσης ο Δήμος παραχώρησε γη στην ομάδα της Καλαμάτας και της φτιάχνει και γήπεδο!
Νέος γύρος αντιδράσεων σημειώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την παραχώρηση στην ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας χώρου στα Παλιάμπελα, ο οποίος θα διαμορφωθεί σε γήπεδο με χρήματα των Καλαματιανών, σε βάρος του μαζικού αθλητισμού και σε βάρος των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει τη μελέτη για την περίφραξη του χώρου όπου θα διαμορφωθεί το γήπεδο, ένα έργο προϋπολογισμού....
37.000 ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από το Δήμο ενώ ο χώρος αυτός έχει ήδη παραχωρηθεί στην ομάδα της Καλαμάτας, για 18 χρόνια μάλιστα. 
Όπως όμως τόνισε ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Πουλόπουλος, για να γίνει το γήπεδο θα χρειαστεί ο Δήμος να δαπανήσει ποσό που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τις 500.000 ευρώ, χρήματα που θα τα πληρώσουν οι δημότες της Καλαμάτας σε εποχή σκληρής κρίσης. 
Ουσιαστικά ο Δήμος πάει να πετάξει ένα τόσο μεγάλο ποσό, είπε ο δημοτικός σύμβουλος, που αντιπρότεινε να δοθεί στην ομάδα της Καλαμάτας το γήπεδο των σφαγείων (αφού μπει χλοοτάπητας και γίνουν και ορισμένες άλλες απαραίτητες εργασίες) και τα λεφτά που θα έδινε για το γήπεδο στα Παλιάμπελα να δοθούν για να αντικατασταθεί το πανί στο γήπεδο της Τέντας, για να γίνει η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, για να συντηρηθούν οι άλλες αθλητικές υποδομές και για να τελειώσουν οι μελέτες για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου, για την οποία υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. 
Επιπλέον, ο Δημήτρης Πουλόπουλος τόνισε ότι η περιοχή στα Παλιάμπελα προορίζεται για τον μαζικό αθλητισμό, ωστόσο τόνισε ότι τελικά παραχωρήθηκε σε μια ομάδα.Την αντίθεσή του υπογράμμισε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Διασάκος, που υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή έχει ρατσιστική συμπεριφορά και ειδικότερα μεταχειρίζεται με ειδικό τρόπο την επαγγελματική ομάδα της Καλαμάτας, όπως τη χαρακτήρισε, ενώ έχει τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης να στριμώχνονται σε τρία μόνο γήπεδα. Πρόσθεσε δε ότι η «ρατσιστική εκδίωξη των τσιγγάνων» από τα Παλιάμπελα συνδέεται με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ομάδας.Και ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκης, τόνισε ότι τα Παλιάμπελα έπρεπε να διατεθούν για την άθληση των κατοίκων της Δυτικής Γειτονιάς και όχι για τις ανάγκες μιας ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ συμφώνησε με όσα είπε ο Δημήτρης Πουλόπουλος.Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, απάντησε από την πλευρά του ότι το γήπεδο στα Παλιάμπελα θα μπορεί ο Δήμος να το διαθέσει και σε άλλους εκτός από την ομάδα της Καλαμάτας. Παραδέχτηκε ότι η καλύτερη λύση θα ήταν να δοθεί στην ομάδα το γήπεδο των σφαγείων, σημείωσε όμως ότι αυτό δεν ανήκει στο Δήμο αλλά στο Ταμείο Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου.
Ο κ. Νίκας τόνισε ότι το κόστος δημιουργίας του γηπέδου δεν θα είναι αυτό που παρουσίασε ο κ. Πουλόπουλος, ενώ αναφέρθηκε σε σειρά έργων και σχεδιασμών για τις αθλητικές υποδομές του Δήμου και χαρακτηριστικά επεσήμανε ότι οι μελέτες για την αναβάθμιση του Δημοτικού Σταδίου ολοκληρώνονται μέσα στο μήνα, ότι το κολυμβητήριο μπαίνει σε πρόγραμμα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την ενεργειακή του αναβάθμιση, ότι έχουν προχωρήσει οι εργασίες αναβάθμισης σε τρία ποδοσφαιρικά γήπεδα της πόλης κ.ά.Τελικά, υπέρ της έγκρισης της μελέτης ψήφισαν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας και της τρίτης ελάσσονος μειοψηφίας (Πρωτοπορία), κατά ψήφισαν η Λαϊκή Συσπείρωση, το Δίκτυο και ο Δημήτρης Πουλόπουλος της μείζονος μειοψηφίας, ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας ψήφισαν λευκό.
Kalamata Journal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"