Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Σέλινο και αγκινάρα κατά του καρκίνου παγκρέατος

altΤο σέλινο, η αγκινάρα και διάφορα άλλα αρωματικά βότανα, όπως είναι η ρίγανη, περιέχουν όλα τις χημικές ουσίες απιγενίνη και λουτεολίνη, τα οποία ανήκουν στα φλαβονοειδή, τα οποία έχουν την ιδιότητα να σκοτώνουν τα κύτταρα του καρκίνου του παγκρέατος στον στο άνθρωπο, αναστέλλοντας τη λειτουργία ενός σημαντικού ενζύμου. 
Αυτό έδειξε μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Ιλινόις. 
Η μελέτη αυτή....
δημοσιεύεται στο περιοδικό Molecular Nutrition and Food Research.
Οι παρατηρήσεις έγιναν σε περιβάλλον εργαστηρίου και έδειξαν ότι τα καλύτερα αποτελέσματα λαμβάνονται όταν τα κύτταρα του καρκίνου υποβάλλονται προηγουμένως σε αγωγή με απιγενίνη επί είκοσι τέσσερις ώρες και σε συνέχεια χορηγείται το χημειοθεραπευτικό φάρμακο gemcitabine, επί 36 ώρες. 
Αυτό παρατήρησε η καθηγήτρια της χημείας και τοξικολογίας τροφίμων Εlvira de Mejia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"