Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΘ: Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια στη ΘεσσαλονίκηΜε συγκεντρώσεις και πορείες έδωσαν το «παρών» συνδικάτα και φορείς στη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα του Σαββάτου. 
Τέσσερα συλλαλητήρια στην πόλη, στην πορεία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ο Αλέξης Τσίπρας.  
Το κέντρο της πόλης ήταν απροσπέλαστο για τα οχήματα από το μεσημέρι, ενώ επί ποδός υπήρχαν και 4.000 αστυνομικοί.  
Στις έξι το απόγευμα....
ξεκίνησαν τα συλλαλητήρια σε τέσσερα σημεία της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τις οκτώ το βράδυ, οι πορείες είχαν αρχίσει να φτάνουν μπροστά από τις γραμμές των αστυνομικών δυνάμεων στη ΔΕΘ.
Στα πανό στις πορείες κυριαρχούσαν μηνύματα εναντίον των πολιτικών λιτότητας, ενώ «ιδιαίτερη θέση» είχαν τα συνθήματα για την ΕΛΒΟ αλλά και την ΕΡΤ.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου είχαν καλέσει η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ. Ο Αλ.Τσίπρας βρέθηκε στη συγκέντρωση μαζί με το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ, παρόντες στο οποίο ήταν και βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, σχετικά με την ομιλία Σαμαρά το μεσημέρι του Σαββάτου, μίλησε για «ψεύτικες πρωθυπουργικές εξαγγελίες επιτυχίας που δεν πείθουν κανένα» ενώ υπογράμμισε πως «όσο ασκούνται αυτές οι πολιτικές δεν έχουμε δικαίωμα να σκύψουμε το κεφάλι».
Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) Παναγιώτης Ταραμπουλίδης μίλησε για λανθασμένες πολιτικές εξαθλίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στο κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας και της ΕΡΤ: «Είναι καιρός η τρόικα και η κυβέρνηση να αλλάξουν τροχιά. Είναι καιρός για εμάς να αντιδράσουμε ακόμη πιο δυναμικά» είπε.
Το ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Αριστοτέλους.  Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ κάλεσε την εργατική τάξη να μην δείξει καμιά εμπιστοσύνη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί ανάκαμψης της οικονομίας και πρόσθεσε πως «ως ΠΑΜΕ είμαστε αισιόδοξοι ότι η εργατική τάξη, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες θα τα ξεπεράσει, θα οργανωθεί και θα ανατρέψει όλες τις κυβέρνησεις για να μπορέσει να φτιάξει ένα μέλλον όπως της αξίζει».

Στην πλατεία Αγίας Σοφίας έγινε η συγκέντρωση των επιτροπών κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές.

Με τη διαδήλωση των επιτροπών κατοίκων ενώθηκε η τέταρτη συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί στην Καμάρα, από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Αλ.Τσίπρας: «Εκλογές άμεσα για να βρεθεί διέξοδος»


Φτάνοντας στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε «σε εκλογές άμεσα για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο», επιρρίπτοντας στον πρωθυπουργό «πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας».

«Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό στις περσινές εκλογές, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορεί να το κάνει διαρκώς» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «σε μία πόλη που βουλιάζει στα λουκέτα, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια μίλησε για επιτυχία, για τέλος των μνημονίων και για πρωτογενές πλεόνασμα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς, ακόμη και οι δικοί του άνθρωποι, που βρέθηκαν σήμερα να χειροκροτούν βαριεστημένα στην αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης, που σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα να την εγκαινιάσει, αποφεύγοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους».

http://www.tovima.gr/# 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"