Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Λυματολάσπη έξω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού της Καλαμάτας

http://www.eleftheriaonline.gr/media/com_fpss/cache/790_7c7b96f53ac4e184df929c559e57af26_m.jpg?t=1377976219
Λυματολάσπη έξω από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, δίπλα σε αποστραγγιστικά κανάλια, στην τάφρο Μουτελάκη, εναποτίθεται το τελευταίο διάστημα. Και η κατάσταση στη γύρω περιοχή είναι ανυπόφορη.
Το γεγονός κατήγγειλαν κάτοικοι του Ασπροχώματος, των Ακοβίτικων και του Μπουρνιά και οι επικεφαλής του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής "Ο Ποσειδών"
Τόνισαν ότι δεν μπορούν να σταθούν στα σπίτια τους από τη βρώμα και μίλησαν για....
απειλή της δημόσιας υγείας, του υδροφόρου ορίζοντα, της αγροτικής παραγωγής και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Προχθές το πρωί, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση διαμαρτυρίας, η βρώμα ήταν έντονη στην περιοχή νότια του βιολογικού, εξαιτίας του αέρα από το Βορρά και δεν μπορούσες να σταθείς.
"Αυτό που ζούμε είναι καθημερινό, δεν είναι σημερινό. Ιδιαίτερα το βράδυ, μετά τις 8, είναι αποπνικτική η κατάσταση", σημείωσαν οι κάτοικοι κι επεσήμαναν διαμαρτυρόμενοι: 
"Mπορεί να ζήσει άνθρωπος εδώ; Στην Καλαμάτα θα φθάσει η βρώμα, είναι θέμα χρόνου"
Μάλιστα, οι κάτοικοι της περιοχής κάλεσαν τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ και όποιον άλλο δημοτικό παράγοντα έχει διαφορετική άποψη, α τον φιλοξενήσουμε στα σπίτια μας για 10 ημέρες. Να μείνουν και στη βεράντα, να κάνουμε μπάρμπεκιου. Και να τους κάνουμε και δωρεάν μάθημα στη σχολή ιππασίας Δρούγα"
Παρατήρησαν ότι "κλεινόμαστε "σαν τα ποντίκια στη φάκα", μέσα στο σπίτι μας, γιατί δεν αντέχουμε τη βρώμα".
Ο γραμματέας του "Ποσειδώνα" Νίκος Χριστόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. Αγγελική Βεργινάδη, Κώστας Πιέρρος και Σπύρος Παντελόπουλος, αναρωτήθηκαν ότι αφού είναι νόμιμη η μεταφορά της λυματολάσπης εκτός βιολογικού, γιατί "έκλεισαν τις πόρτες κι έτρεχαν σαν τα ποντίκια, γιατί εξαφανίστηκαν;"
Εκτίμησαν ότι κινδυνεύει ο υδροφόρος ορίζοντας μέσω των καναλιών (της τάφρου Μουτελάκη), η θάλασσα και η αγροτική παραγωγή της περιοχής, τα προϊόντα της οποίας αγοράζει ο καλαματιανός λαός. 
Επεσήμαναν ότι υποπτεύονται πως θέλουν την περιοχή τους βιομηχανική προς όφελος των ολίγων κι επέρριψαν ευθύνες στο πολεοδομικό σχέδιο, που προβλέπει λιμενικές εγκαταστάσεις, αλλοπρόσαλλα πράγματα. 
Μάλιστα, παρατήρησαν ότι ο δήμαρχος δεν τους δέχεται εδώ κι ένα χρόνο, "μας αποφεύγουν, μας ειρωνεύονται".
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/28488-lymatolaspi-egkatastaseis-viologikoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"