Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Εκρηκτική η κατάσταση στην Παιδεία

Εκρηκτική η κατάσταση μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με αντιπροσωπεία πρυτάνεων και προέδρων ΤΕI. 
Τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ οφείλουν να αξιολογήσουν τις δομές τους στα πλαίσια του νοικοκυρέματος του δημόσιου τομέα, υπογραμμίζει... ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, σημειώνοντας πως όλοι πρέπει να συμβάλουν στην εθνική προσπάθεια. 
Το Υπουργείο ευελπιστεί τα πανεπιστήμια να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους έως αύριο Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ειδάλλως....
το Υπουργείο έχει έτοιμο σχέδιο προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους υπάρχοντες μηχανισμούς του Υπουργείου.

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια χρόνου για την αξιολόγηση, η χώρα βρίσκεται σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας.

"Δεν υπάρχουν πλεονάζοντες διοικητικοί υπάλληλοι στα πανεπιστήμια" ξεκαθάρισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλώπουλος, συμπληρώνοντας ότι δεν γίνεται αποδεκτός ο αριθμός των 1500 υπαλλήλων που έχει υπολογιστεί για διαθεσιμότητα, χωρίς καμία αξιολόγηση.

"Τα πανεπιστήμια έχουν κάνει την αξιολόγηση τους αλλά δεν πρόκειται να στείλουμε καμία λίστα με διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία των ΑΕΙ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι πρόεδροι των ΤΕΙ. 

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ Γιάννης Χρυσουλάκης χαρακτήρισε ελλειμματικό το διοικητικό προσωπικό των ΤΕΙ. ¨Ζητήσαμε παράταση προκειμένου όλα τα τεχνολογικά ιδρύματα να ανταποκριθούν και να ολοκληρώσουν την αυτο-αξιολόγηση τους, ωστόσο το προσωπικό δεν επαρκεί και δεν περισσεύει κανείς".

Συμπλήρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν στείλει τις λίστες αξιολόγησης αρκετά από τα 36 ΤΕΙ της χώρας και επιβεβαίωσε ότι τα υπόλοιπα ζήτησαν παράταση.

Μάλιστα, όπως διευκρινίζει, ήδη αρκετά από τα 36 Ιδρύματα έχουν αποστείλει εκθέσεις αυτοαξιολόγησης και αναμένεται ότι μέχρι τη Δευτέρα θα ανταποκριθούν και τα υπόλοιπα.

Καταλήγοντας, αναφέρει πως δόθηκαν στα Ιδρύματα διεθνή κριτήρια και μεθοδολογία ώστε, «μέσα σε ένα ομολογουμένως ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες».

"Στα πανεπιστήμια δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό" δήλωσε ο πρύτανης του Αριστοτελείου Γιάννης Μυλόπουλος

Όπως είπε "Εμείς όμως θα στείλουμε τα αποτελέσματα της καταγραφής, που αποδεικνύουν τις μεγάλες ελλείψεις".
Σημειώνεται ότι ο κ.Μυλόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ μια μέρα μετά θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος των Πρυτάνεων στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ στο Λαύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"