Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Αντώνης Σαμαράς: Εκλογές μόνο από "ατύχημα".

Σε θέση μάχης θα βρεθεί από σήμερα η Κυβέρνηση οπότε και έχουν κληθεί να βρίσκονται όλοι στα πόστα τους για το μαραθώνιο συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και των υπουργών με τις μνημονιακές υποχρεώσεις.
Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς
επικοινώνησε με τους υπουργούς και τους γενικούς γραμματείς των οποίων οι αρμοδιότητες αφορούν την αξιολόγηση της Τρόικα του Σεπτέμβρη, συγκαλώντας....

διευρυμένη σύσκεψη για αύριο Τρίτη.
Κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απολύσεις και πλειστηριασμοί αποτελούν
τετράπτυχο –φωτιά για την Κυβέρνηση η οποία προετοιμάζεται για άκρως δύσκολο φθινόπωρο.
Η άρση στην αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελεί μεγάλο αγκάθι στο κυβερνητικό σώμα μεν αλλά όχι το μοναδικό. Ο Ευ. Βενιζέλος έχει ήδη διαμηνύσει ότι θα επιμείνει στην παράτασή τους κατά ένα ακόμη έτος, παρά το συναγερμό που επανειλημμένως έχει κρούσει ο Γ. Στουρνάρας περί μονοδρόμου ειδάλλως θα καταρρεύσουν οι τράπεζες.

Από το Μαξίμου εκτιμούν πάντως ότι σύμφωνα με το νέο σχέδιο που επεξεργάζονται για τους πλειστηριασμούς υπό το βάρος των βουλευτικών αντιδράσεων, τα κοινωνικά κριτήρια που θα τηρηθούν για την άρση της αναστολής θα είναι όσο δίκαια απαιτείται επομένως θα καμφθούν οι αντιδράσεις των βουλευτών των κυβερνητικών κομμάτων.

Μνημονιακές δεσμεύσειςΈτερα μεγάλα αγκάθια αποτελούν το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας και η κινητικότητα σε εργαζομένους των Δήμων, της Ανώτατης Εκπαίδευσης και των υπουργείων. Οι σχετικές λίστες πρέπει να βρίσκονται βάσει χρονοδιαγράμματος στο συρτάρι του Κυριάκου Μητσοτάκη εντός των επόμενων λίγων ημερών.

Συνολικά, οι «κάβοι» που καλείται να περάσει η Κυβέρνηση είναι και πυκνοί χρονικά και έντονου κοινωνικού αντικτύπου: Δημοσιονομικό κενό 2 δις. Ευρώ για 2013-14, Κινητικότητα 22.500 υπαλλήλων έως το τέλος του 2013, απόδοση μέτρων για τον ΕΟΠΥΥ, αναδιάρθρωση ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, ψήφιση ενιαίου φόρου ακίνητης περιουσίας, απόλυση 2.000 Δ.Υ.

Κυβερνητική Συνοχή

Στο Μαξίμου ωστόσο παρότι επενδύουν στην απροθυμία και των κυβερνητικών  βουλευτών να στηθούν πρόωρες κάλπες, ουδόλως υποτιμούν τον κίνδυνο των κοινοβουλευτικών αντιδράσεων με συνέπεια ένα …εκλογικό ατύχημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό αποτελεί και το μοναδικό ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Όπως ο ίδιος διαμήνυσε άλλωστε πρόσφατα δια συνέντευξής του, εκλογές δε σχεδιάζει μεν αλλά δεν εκβιάζεται δε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"