Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Καταργείται το προνόμιο της διπλής σύνταξης στους βουλευτές

Τροπολογία που καταργεί τη δυνατότητα των βουλευτών, υπουργών, υφυπουργών και ερετών να εξαγοράζουν συντάξιμα χρόνια κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Είχε προηγηθεί σάλος με την αποκάλυψη εγκυκλίου του ΙΚΑ, σε εφαρμογή νόμου του 2010 που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Γιώργου Κουτρουμάνη, και η δήλωση του Γιάννη Βρούτση, ότι θα....

εξετάσει τη διάταξη.
Σύμφωνα με την τροπολογία, καταργείται η διάταξη που παρείχε τη δυνατότητα σε όσους κατέχουν την βουλευτική ιδιότητα, θέση υπουργού ή υφυπουργού καθώς και των αιρετών προέδρων κοινοτήτων, δημάρχων και νομαρχών του προϊσχύοντος καθεστώτος, είτε να συνεχίσουν την ασφάλισή τους στους κλάδους κύριας και επικουρικής σύνταξης και πρόνοιας, στους οποίους ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους ή να αναγνωρίσουν το χρόνο θητείας τους στους συγκεκριμένους κλάδους οποτεδήποτε (δηλαδή να μετράει ο χρόνος θητείας τους τόσο για την βουλευτική σύνταξη ή χορηγία όσο και για τη σύνταξη από τον ασφαλιστικό φορέα που ασφαλίζονταν με την επαγγελματική τους ιδιότητα)».

Η ίδια τροπολογία προβλέπει ότι η διάταξη δεν έχει νόημα για όσους απέκτησαν ή αποκτήσουν τις εν λόγω ιδιότητες μετά την έναρξη ισχύος του ν. 4093/2012, δεδομένου ότι έπαυσαν να ισχύουν για τα πρόσωπα αυτά οι διατάξεις για τη βουλευτική σύνταξη και τη χορηγία των δημάρχων και πλέον συνεχίζουν υποχρεωτικά την ασφάλισή τους στους φορείς που ασφαλίζοντας πριν την εκλογή τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός κ. Γιάννης Βρούτσης: «Η σημερινή κυβέρνηση κάνει πράξη τη δέσμευση της για κοινωνική δικαιοσύνη παντού και καταργεί μία διάταξη προγενέστερου της παρούσας κυβέρνησης νομοθετήματος, η οποία ήταν ευνοϊκή για τους βουλευτές και τους αιρετούς. Έχουμε τονίσει ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, όσοι ασχολούνται με τα κοινά πρέπει να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"