Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013

Στουρνάρας: Κίνδυνος κατάρρευσης των τραπεζών

Επισημαίνοντας τον κίνδυνο να καταρρεύσουν οι τράπεζες λόγω των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, ο Γιάννης Στουρνάρας δίνει τη δική του εξήγηση στο γιατί πρέπει να ξεκινήσουν σταδιακά οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία ενώ διαβεβαιώνει ότι θα τεθούν κριτήρια.
Με τη φράση «δεν μπορούμε να μην κάνουμε κάτι, γιατι διαφορετικά θα καταρρεύσουν οι τράπεζες», ο υπουργός Οικονομικών αφήνει να εννοηθεί- μέσω της Realnews-ότι....
είναι μονόδρομος η επανεκκίνηση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και σημειώνει ότι  «θα τεθούν κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, ώστε να προστατεύονται αυτοί που έχουν πραγματικά ανάγκη και να μην βρίσκουν ευκαιρία να αποφύγουν την καταβολή των δόσεων οι κακοπληρωτές».
Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έως τώρα διαρρεύσει, στις σκέψεις του οικονομικού επιτελείου είναι να διασφαλίζονται άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, να μειωθεί το όριο αντικειμενικής αξίας του ακινήτου και να καθοριστούν ως μέγιστος χρόνος προστασίας τα 5 έτη.
Μέσω της Κ.Ε, έντεκα βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καλούν την κυβέρνηση να μην καταθέσει σχετική ρύθμιση στη Βουλή και επιπλέον να παρατείνει το υφιστάμενο καθεστώς προστασίας για ακόμη ένα έτος.
Οι βουλευτές είναι οι Β.Πολύδωρας, Αρ.Σπηλιωτόπουλος, Φ.Πατριανάκου, Μ.Ταμήλος, Γ.Κοντογιάννης, Κ.Παπακώστα, Κ.Κατσαφάδος, Π.Κουκουλόπουλος, Π.Ρήγας, Γ.Κουτσούκος και Μ.Κασσής. 


Δείτε μερικά σχόλια φίλων που δόθηκαν στην Ελευθεροτυπία:

1 Ο/Η takis έγραψε: (πριν 11 ώρες)
giati tha katarefsoun trapezes posa tos exoume plirosi me tin anakefaleosi. poso korodia akoma
2 Ο/Η Αντωνης έγραψε: (πριν 10 ώρες)
Ενας λόγος παραπάνω να μην γίνουν οι πλειστηριασμοί. Αν είχανε αφήσει τις τράπεζες να καταρρεύσουν το 2008 δεν θα του ειχαμε δώσει 240 δισ. μέχρι τώρα. Κι ο κ. Στουρνάρας ας μην ανησυχεί: ακόμη κι αν καταρρεύσουν οι τράπεζες δεν θα καταρρεύσουν και οι φίλοι του οι τραπεζίτες..
3 Ο/Η odyssey έγραψε: (πριν 10 ώρες)
Στην Ισλανδία τις άφησαν να καταρρεύσουν, για να μην καταρρεύσει οπληθυσμός και τα πάνε μια χαρά.
4 Ο/Η Κώστας έγραψε: (πριν 10 ώρες)
Έτσι και αλλιώς δεν θα το δημοσιεύσετε αλλά, άραγε τι ζημιές διόρθωσε η επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ?
5 Ο/Η Λίνα έγραψε: (πριν 10 ώρες)
Αχ, τις καημένες τις τράπεζες, που κινδυνεύουν με κατάρρευση!Αφού λοιπόντις πονάει τόσο πολύ ο υπουργός, ας πουλήσει την περιουσία του κι ας τους χαρίσει το ρευστό, για να ενισχύσει τα ταμεία τους!
6 Ο/Η αγνωστος έγραψε: (πριν 8 ώρες)
Ο κ. Στουρναρας αλλο ένα πιστό τέκνο των "ιλλουμινατι αρχηγών" (ροτσιλντ κα σια) θεωρεί πιο σημαντική μία άψυχη Τραπεζική Εταιρεία από εναν έμψυχο λαό. Εφαρμοζει δε για να πετύχει τον σκοπό του στον έμψυχο αυτό λαό την πολιτική του διαίρει και βασίλευε , που του δίδαξαν αυτοί που τον διόρισαν και φωνάζει για κάποιους που έχουν και δεν θέλουν να πληρώσουν και ότι οι Τράπεζες θα καταρεύσουν αν δεν γίνει πληστειριασμός. 
Νέα Ψεμματα δηλαδή έτσι για να δημιουργήσει οπαδούς. 
Ποιος δάνειζε ελεύθερα και μάλιστα εντόκως κύριε Στουρνάρα χρήματα, που δεν είχε; Οι Τράπεζες ασφαλώς .
Ε , ας καταρεύσουν τώρα . . Απο το να καταρεύσει ενας έμψυχος έλληνας, Ας καταρεύσει η άψυχη Τραπεζική Εταιρεία,κ. Στουρνάρνα.. Μία τράπεζικη εταιρεια φτιάχνεται εύκολα δεν ισχύει το ίδιο ομως και για την ανθρώπινη ψυχη. Κύριε Στουρνάρα με όλη μου την εκτίμηση σας είχα για σοβαρό άνθρωπο σήμερα όμως αρχιζω να συνιδειτοποιώ το λάθος μου!!!!
7 Ο/Η ALFA έγραψε: (πριν 8 ώρες)
Να πάνε απο εκει που ήρθαν οι τράπεζες.
8 Ο/Η AlLFA έγραψε: (πριν 8 ώρες)
Με εισόδημα έως 12000 ετησίως κατ άτομο και ακίνητα έως 500,000 ευρώ δεν πρέπει να γίνεται
καμία κατάσχεση. Οι τράπεζες κατ έκλεψαν τον ελληνικό λαό και συνεχίζουν , πρέπει εμείς να τις
λυπηθούμε? . Άς μήν έδιναν τα δάνεια όπως , όπως.
Είναι συνυπεύθυνες για τα δάνεια τους υπερβολικούς
μισθούς και όλες τις κομπίνες.
9 Ο/Η GIANNIS O KRIS έγραψε: (πριν 6 ώρες)
Καί αμα καταρεύσουν εμένα τι με νοιάζει; Οταν εβγαζαν υπερκέρδη απο τη νόμιμη τοκογλυφία μου εβγαλαν μέρισμα και δε το ξέρω;έπερναν τα χρήματα απο τα ασφαλιστικά ταμεία με μηδέν τα εκατό και το πουλαγαν με εικοσι πέντε,ακόμα και σημερα το πέρνουν με δύο και το πουλάν με δεκα,,δε κατάλαβα αφου δεν ειμαι μέτοχος γιατί θα πρέπει εγω να τις σωσω; αν δε κάνω λάθος πενήντα δις εχουν πάρει απο την πλάτη του λαού ,ποσα ακόμα;

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"