Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Eurogroup: 6,8 δισ. ευρώ αντί για 8,1 δισ. ευρώ τμηματικά στην Ελλάδα

Στα 6,8 δισ. ευρώ κλείδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες από κοινοτικές πηγές, το πακέτο των δόσεων που θα λάβει η Ελλάδα.   
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Eurogroup πριν από λίγη ώρα αποφάσισε την καταβολή 4 δισ. ευρώ εντός του Ιουλίου και επιπλέον 1 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο μετά από την επίτευξη μιας σειράς προαπαιτούμενων.  
Από τα 5 δισ. ευρώ που συνολικά εγκρίθηκαν εκ μέρους της Ε.Ε. τα 2 δισ. ευρώ προέρχονται από....
SMPs, δηλαδή από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (1,5 δισ. τον Ιούλιο και 500 εκατ. επιπλέον τον Οκτώβριο).   
Επιπλέον, το ΔΝΤ αναμένεται να διαθέσει στην Ελλάδα την δόση του 1,8 δισ. ευρώ τον Αύγουστο.
Πως φτάσαμε από τα 8,1 δισ. ευρώ στα 6,8 δισ. ευρώ 
Η Ελλάδα προσδοκούσε από την διαπραγμάτευση να λάβει έως 8,1 δισ. ευρώ, καθώς αναμενόταν να εγκριθούν μαζί οι δόσεις τρίτου και τετάρτου τριμήνου. Κάτι που όμως, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται πως δε συνέβη, με το ποσό να διαμορφώνεται στα 6,8 δισ. ευρώ. 
Όπως διευκρινίζουν κοινοτικές πηγές, από τον EFSF θα έρθει μόνο η δόση του τρίτου τριμήνου (3 δισ. ευρώ) και όχι η τελευταία δόση του 2013 (2,6 δισ. ευρώ).
Νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, μετέδιδε ότι το Eurogroup έδωσε το "πράσινο φως" για την τμηματική εκταμίευση δόσης για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, το πρώτο τμήμα της δόσης ύψους 2,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιούλιο, ενώ η δεύτερη καταβολή ύψους 500 εκατ. ευρώ θα γίνει τον Οκτώβριο. 
Οι κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος αναμένεται να συνεισφέρουν 1,5 δισ. ευρώ τον Ιούλιο και επιπλέον 500 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο, διευκρίνισε η πηγή στο Reuters. To Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένεται να δώσει τα 1,8 δισ. ευρώ της συμμετοχής του τον Αύγουστο. 
«Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει η καταβολή των ελληνικών δόσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά Ευρωπαίος αξιωματούχος. Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"