Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Σημαντική προβολή της Μεσσηνίας με πυρήνα την Costa Navarino

Σημαντική προβολή της Μεσσηνίας με πυρήνα την Costa Navarino
Σε έντονους ρυθμούς συνεχίζεται η προβολή της Μεσσηνίας μέσα από δεκάδες διεθνή μέσα ενημέρωσης. 
Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι μόνο το τελευταίο τρίμηνο τα δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα περισσότερων από 10 χωρών σε όλο τον κόσμο έφτασαν τα 50. 
Σημείο αναφοράς των περισσότερων όπως είναι ευνόητο είναι φυσικά η Costa Navarino και ειδικότερα οι υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις γκολφ που λειτουργούν σε αυτήν. 
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι....
πολλά από τα αφιερώματα στη Μεσσηνία φιλοξενούνται σε έντυπα που απευθύνονται στους ανά τον κόσμο εκατοντάδες χιλιάδες παίκτες γκολφ.
"Δέκα μυστικά για να αποκομίσετε τα μέγιστα από τις διακοπές σας με γκολφ" δημοσίευσε το cnn.com συμπεριλαμβάνοντας την Costa Navarino στις κορυφαίες εγκαταστάσεις για γκολφ παγκοσμίως. Με τίτλο "Ποιο στυλ μήνα του μέλιτος σας αντιπροσωπεύει; " το βρετανικό περιοδικό "Wedding" προτείνει τη Μεσσηνία και την Costa Navarino ως έναν ιδανικό προορισμό για νεόνυμφους, ενώ το ρωσικό καταδυτικό περιοδικό "Ιn Vertum" χαρακτηρίζει την περιοχή της Πυλίας ως ιδανικό μέρος για τους λάτρεις των καταδύσεων. 
Επιπροσθέτως η βρετανική εφημερίδα "Sunday Times" έχει στο πρόσφατο παρελθόν επανειλημμένως προβάλει τη Μεσσηνία με αφορμή τα γυρίσματα και την πρεμιέρα της ταινίας "Πριν τα μεσάνυχτα" με τον Ιθαν Χοκ, ενώ ανάλογες αναφορές υπάρχουν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γερμανία και την εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Rhein-Main-Zeitung".
"Από την πολυτέλεια για να προστατεύσετε το περιβάλλον" σημειώνουν οι αυστριακές ιστοσελίδες  Insiderei.com (Austrian luxury travel site) και Wirtschaftsblatt.at αναφερόμενες στις περιβαλλοντικές δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα μέσα στην Costa Navarino.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν αναμφισβήτητα και οι αναφορές του "Celebrated Living", περιοδικού που διανέμεται σε επιβάτες των πτήσεων της American Airlines, αλλά και του περιοδικού "Εn Route" που απευθύνεται στους επιβάτες της Air Canada.
Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ρωσία Ιταλία, Γαλλία, Αυστρία, Καναδάς, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, είναι ορισμένες από τις χώρες στις οποίες εκατομμύρια αναγνώστες και χρήστες του Διαδικτύου είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τη Μεσσηνία μέσα από εκτενείς κατά περίπτωση αναφορές σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας και άλλα μέσα ενημέρωσης μεγάλης εμβέλειας. 
Μεγάλο μέρος πάντως των διεθνών αφιερωμάτων στη Μεσσηνία προέρχονται από τη Σκανδιναβία, με την οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μία ιδιαίτερη σχέση στον τομέα του τουρισμού. 
Οι πτήσεις (τακτικές και τσάρτερ) που έχουν δρομολογηθεί τα τελευταία χρόνια από Σουηδία και Νορβηγία, το δημοφιλέστατο τηλεπαιχνίδι "Mästarnas mästare" ("Ο πρωταθλητής των πρωταθλητών") που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μεσσηνία και κάθε επεισόδιό του είχε πάνω από 2 εκατ. τηλεθεατές, αλλά και οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες έχουν ουσιαστικά ανοίξει μεγάλες πόρτες στην σκανδιναβική αγορά.
Ως "έναν ανεξερεύνητο παράδεισο" χαρακτηρίζει τη Μεσσηνία το πολυτελές σουηδικό περιοδικό "Safari", ενώ το ταξιδιωτικό περιοδικό "Vagabond" με 180.000 αναγνώστες ανά τεύχος παρουσιάζει την Καλαμάτα με τίτλο "Μεταξύ ουρανού και θάλασσας" μέσω ενός οδοιπορικού στη διαδικασία της ελαιοσυγκομιδής. 
"Κορώνα στο κόσμημα" χαρακτηρίζει την Costa Navarino το περιοδικό "Res", το οποίο το συμπεριλαμβάνει στα 5 πιο πολυτελή ξενοδοχεία παγκοσμίως. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ πάντως αναδημοσιεύθηκε και στην free press εφημερίδα "Metro" που έχει πάνω από 300.000 αναγνώστες καθημερινά.  
Αξιόλογα αφιερώματα επιπλέον έχουν δημοσιεύσει το πολυτελές περιοδικό “Lifestyle”, οι εφημερίδες "Αftonbladet" και "Expressen", το περιοδικό "Golf Digest", ενώ το "Μcnytt" έχει πραγματοποιήσει οδοιπορικό με μηχανές μεγάλου κυβισμού στην Ελλάδα, το οποίο καταλήγει με διθυραμβικά σχόλια στη Μεσσηνία.
Ολα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα μεγάλων προσπαθειών και φυσικά ιδιωτικής πρωτοβουλίας που σε σημαντικό βαθμό εκφράζεται μέσα από τη συνεχή φιλοξενία δημοσιογράφων σε διάφορα καταλύματα της Μεσσηνίας. Μιλώντας στην "Ε" ο πρόεδρος της Διαδημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και ουσιαστικά... πρέσβης της Μεσσηνίας στη Σκανδιναβία Θανάσης Ψαρούλης, μας μετέφερε το θετικό κλίμα που υπάρχει για την ευρύτερη περιοχή στον ευρωπαϊκό Βορρά. 
Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι τα φετινά δείγματα σε σχέση με την... κάθοδο των Σκανδιναβών είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, γεγονός που έχει προετοιμάσει το έδαφος για τη δρομολόγηση αεροπλάνων από Ελσίνκι και πιθανόν και από Κοπεγχάγη.
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/27185-messinia-provoli-costa-navarino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"