Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Νικητές οι Ρεπουμπλικανοί στα κατεχόμενα

Πανωλεθρία για το κόμμα Εθνικής Ενότητας, καθώς «πλήρωσε» την αποστασία οκτώ μελών του
Πολύ κοντά στην εξασφάλιση του «μαγικού» αριθμού για αυτοδυναμία βρέθηκαν οι Ρεπουμπλικανοί
Πρόωρα στις κάλπες για να ψηφίσουν στις «εκλογές» για την ανάδειξη νέας «βουλής» και «κυβέρνησης» του παράνομου καθεστώτος κατέβηκαν χθες οι Τουρκοκύπριοι
Η «ψηφοφορία» άρχισε στις 08:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 18:00. 
Με καταμετρημένο το 50,4% των ψήφων, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα προηγείτο με 41,2 % των ψήφων, ενώ το κόμμα Εθνικής Ενότητας λάμβανε....
το 28,4%.  
Μάλιστα οι Ρεπουμπλικανοί βρίσκονταν στο όριο εξασφάλισης του ποσοστού για σχηματισμό αυτοδύναμης «κυβέρνησης» καθώς, όπως εκτιμήθηκε, ένα ποσοστό 42-43% θα ήταν αρκετό. Τρίτο στις ψήφους και κερδισμένο των «εκλογών» το Δημοκρατικό Κόμμα του Σερντάρ Ντενκτάς με 22% (10% στις «εκλογές» του 2009) ενώ το κόμμα της Εθελοντικής Δημοκρατίας λάμβανε το 6,2% των ψήφων. Μεγάλη πτώση παρουσίαζαν τα νούμερα του κόμματος Εθνικής Ενότητας, καθώς αποστάτησαν από τις τάξεις του οκτώ «βουλευτές» και αυτός ήταν ο λόγος που έγιναν οι πρόωρες «εκλογές».
Οι εν λόγω «βουλευτές» προσχώρησαν στο Δημοκρατικό Κόμμα. Εκτός «βουλής» φαινόταν να μένει το Κόμμα της Ενωμένης Κύπρου, που λάμβανε το 2% των ψήφων, καθώς για συμμετοχή στη «βουλή» απαιτείται τουλάχιστον το 5%. Ιδιαίτερα υψηλό ήταν το ποσοστό της αποχής, καθώς οι Τουρκοκύπριοι είτε λόγω του Ραμαζανίου είτε λόγω αδιαφορίας δεν πήγαν να «ψηφίσουν». Μέχρι τις 4 το απόγευμα η συμμετοχή στη Λευκωσία, όπως μετέδωσε το ΚΥΠΕ, έφτασε στο 42%. Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο λεγόμενος πρόεδρος του «εκλογικού συμβουλίου» Νεβάρ Νολάν ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 16:00 η συμμετοχή είχε ως εξής: Λευκωσία 42%, Αμμόχωστος 52%, Κερύνεια 48%, Μόρφου 53% και Τρίκωμο 59%. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινώνονταν αργά το βράδυ ή σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ψηφοφόροι, Τουρκοκύπριοι και έποικοι, ανέρχονται σε 172.803. Οι έδρες στη «βουλή» είναι 50 και τις διεκδίκησαν 250 υποψήφιοι από 5 κόμματα και 7 ανεξάρτητοι.
«Κυβέρνηση που να λειτουργεί»
Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Έρογλου, ασκώντας το «εκλογικό» του δικαίωμα, στις παράνομες βουλευτικές εκλογές στα κατεχόμενα, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο δημοκρατικού πολιτεύματος, προσθέτοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι θα «εκλέξουν τη νέα βουλή». Όπως μεταδόθηκε, ο κ. Έρογλου κάλεσε τους Τ/κ να προσέλθουν στις «κάλπες», και τόνισε τη σημασία του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών κομμάτων. «Θέλουμε μια βουλή και μια κυβέρνηση που να λειτουργεί,» πρόσθεσε. Είπε ακόμα ότι «αναμένει από μια μονοκομματική κυβέρνηση ή μια κυβέρνηση συνασπισμού να σχηματίσουν κυβέρνηση με συναίνεση, ώστε να εργάζεται για το καλό του τόπου και για το δημόσιο συμφέρον».

Οι αρχηγοί Το «εκλογικό» τους δικαίωμα άσκησαν και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των Τουρκοκυπρίων. Η λεγόμενη πρωθυπουργός Σιμπέλ Σιμπέρ κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει και ανέφερε ότι με την αποχή χάνεται η ελπίδα. Ευχήθηκε επίσης όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τους Τουρκοκυπρίους. Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ιρσέν Κιουτσιούκ δήλωσε ότι άσκησε το «συνταγματικό δικαίωμα της ψήφου» και ευχήθηκε τα αποτελέσματα να είναι καλά. Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος - Ενωμένες Δυνάμεις Οζκάν Γιορκαντσίογλου δήλωσε ότι σήμερα κρίνεται το μέλλον των Τ/κ σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων τους και τη δημιουργία μιας οικονομίας που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις. Ευχήθηκε παράλληλα όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τη «χώρα». Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος - Εθνικές Δυνάμεις Σερντάρ Ντενκτάς κάλεσε επίσης τον κόσμο να «ψηφίσει», λέγοντας ότι «το να διαμαρτύρεται ο κόσμος μελλοντικά είναι χωρίς νόημα αν δεν πάει να ψηφίσει».
Πρόσθεσε ότι αναμένει τα αποτελέσματα με ενδιαφέρον και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το κόμμα του θα λάβει ένα καλό ποσοστό. Ο ηγέτης του Κόμματος «Ενωμένη Κύπρος» - Δυνάμεις της Κοινοτικής Ύπαρξης Ιζέτ Ιζτζάν ευχήθηκε το αποτέλεσμα να πάρει ένα βήμα μπροστά τους Τ/κ, προσθέτοντας ότι όλοι πρέπει να σέβονται τους Τ/κ και τη βούλησή τους. Ο ηγέτης του Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας Μεχμέτ Τσακιτζί δήλωσε πως «όλοι πρέπει να ψηφίσουν, και το να μην ψηφίζει κανείς είναι σαν να μην ενδιαφέρεται για το μέλλον των παιδιών του». Ευχήθηκε ακόμη όπως το αποτέλεσμα είναι καλό για τους Τ/κ. Ο τέως ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ευχήθηκε όπως το αποτέλεσμα θέσει τους Τ/κ σε καλύτερη μοίρα και όπως μέσα από το αποτέλεσμα προκύψει μια λειτουργική «κυβέρνηση» και «κοινοβούλιο». Αναφέροντας πως θα υπάρξει κινητικότητα στο Κυπριακό μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατό. 
Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"