Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ράβε - ξήλωνε με τις αποδείξεις

Ράβε - ξήλωνε στο υπουργείο Οικονομικών και με τις αποδείξεις
Ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας ξεκαθάρισε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ότι η υποχρεωτική συλλογή αποδείξεων από τους πολίτες θα εξακολουθήσει να ισχύει και το 2014, «αδειάζοντας» έτσι τους στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι και συνέταξαν τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
Τόσο το αρχικό κείμενο του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση στις 2 Ιουλίου όσο και το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στις 9 Ιουλίου στη Βουλή προέβλεπαν....
την κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συλλογής των αποδείξεων από το 2014
Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού Περιουσιολογίου από το 2014 θα καθιστούσε μη απαραίτητη τη συλλογή των αποδείξεων, οπότε δεν κρίθηκε απαραίτητη η συμπερίληψη άρθρων σχετικά με τις αποδείξεις στον νέο Κώδικα.
Ωστόσο η κατάργηση της υποχρέωσης συλλογής αποδείξεων προκάλεσε εξαρχής την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ.
Οι πρώτες διαφωνίες είχαν διατυπωθεί σε συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη με τους Π. Κουκουλόπουλο, Χρ. Πρωτόπαπα, Δ. Μακρυπίδη και Δ. Σταματόπουλο στις 5 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αλλαγή στάσης από το υπουργείο Οικονομικών.
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προσωπικά ο Ευ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα στον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και στον υπουργό Οικονομικών Ι. Στουρνάρα στην προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε και αυτός αντίθετος με την κατάργηση του μέτρου και έλαβε αποστάσεις από τα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου του.
Ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε στη Βουλή ότι το μέτρο των αποδείξεων θα παραμείνει ενεργό και θα βελτιωθεί με τη χορήγηση πρόσθετων κινήτρων.
«Στηρίζουμε τη φορολογική συνείδηση που έχει αναπτυχθεί με τη διάδοση του κινήματος των αποδείξεων. Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής των αποδείξεων και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα υπόλοιπα φορολογικά κίνητρα», τόνισε ο υπουργός. 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"