Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Πρόσκληση Γερμανικών εταιρειών σε Ελληνες αποφοίτους λυκείου

Έπειτα από τριετή εκπαίδευση, ο απόφοιτος διορίζεται προϊστάμενος με πρώτο μισθό 2.800 ευρώ.
Προοπτικές κατόπιν επιτυχούς ολοκλήρωσης της εκπαίδευσης; 
Θέση εργασίας σε γερμανική πόλη ή στη χώρα προέλευσης - εξαρτάται από τις ανάγκες». 
Αυτό αναφέρει η αγγελία της γερμανικής Boehringer Ingelheim - μία από τις 20 κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες παγκοσμίως-, η οποία απευθύνεται σε Έλληνες αποφοίτους Λυκείου.
Και δεν είναι η μόνη γερμανική επιχείρηση που έχει υιοθετήσει ανάλογη πρακτική. 
«Διαβατήριο» σε καλές σπουδές και παράλληλη εργασία αλλά και επαγγελματική αποκατάσταση προσφέρουν....
μεγάλες γερμανικές εταιρείες και ήδη τα σχετικά «προσκλητήρια» έφθασαν σε ιδιωτικά σχολεία με εκπαιδευτικό προσανατολισμό, πλην του ελληνικού αναλυτικού προγράμματος, στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του πολιτισμού
«Ο εκπρόσωποι των γερμανικών εταιρειών γνωρίζουν ότι οι Ελληνες απόφοιτοι είναι καλοί, εάν τους βάλεις να εργαστούν σε ένα σωστά οργανωμένο και δομημένο περιβάλλον» παρατηρεί μιλώντας στην «Κ» ο κ. Βασίλης Τόλιας, διευθυντής Λυκείου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Και σύμφωνα με τον ίδιο, έως τώρα, πλην της Boehringer Ingelheim, σχετικές προσκλήσεις έχει απευθύνει η Lidl, ενώ ανάλογη πολιτική υιοθετούν εταιρείες όπως η Deutsche Telekom και η Siemens.
Ειδικότερα, στη Γερμανία πάνω από το 50% των αποφοίτων Λυκείου αποκτούν επαγγελματικές γνώσεις σε κάποια επιχείρηση. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε κάποιο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τεχνολογικής κατεύθυνσης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης της επιχείρησης, σε σημεία πρακτικής εξάσκησης διαφόρων επαγγελματικών τομέων ή στις επαγγελματικές σχολές. Ετσι, οι απόφοιτοι Λυκείου (κάποιες εταιρείες ζητούν, πλην του απολυτηρίου, άπταιστη γνώση γερμανικής, άλλες επαρκή γνώση) θα σπουδάζουν και παράλληλα θα εργάζονται σε τομείς της εταιρείας αμειβόμενοι.
Ενδεικτικά, η πρόσκληση της Lidl δίνει τη δυνατότητα ο ενδιαφερόμενος να επιλέξει ανάμεσα σε σπουδές στο Διεθνές Λιανεμπόριο ή στο Εμπόριο Καταναλωτικών Ειδών, στο εκπαιδευτικό ίδρυμα Hochschule Mosbach. Οι θεωρητικές σπουδές θα εναλλάσσονται κάθε τρεις μήνες με εργασία σε καταστήματα Lidl, ενώ με τη λήξη της τριετούς φοίτησης οι απόφοιτοι θα αποκτούν Bachelor of Arts. Από την πλευρά της η Boehringer Ingelheim προσφέρει πρόγραμμα εκπαίδευσης σε επαγγέλματα εργαστηρίου, τεχνολογίας παραγωγής, διοικητικά και παράλληλα δυϊκή φοίτηση (θεωρία και πρακτική εξάσκηση) στο Ingelheim και στο Biberach στον τομέα της Φαρμακευτικής Πληροφορικής.
Το γερμανικό σύστημα εξασφαλίζει και μισθό στους φοιτητές, που κατανέμουν το χρόνο της τριετίας σε σπουδές και εργασία. Χαρακτηριστικά, η αγγελία των εταιρειών που έχουν φθάσει στα ελληνικά σχολεία κάνει λόγο για αποδοχές οι οποίες ξεκινούν από 1.300 ευρώ μικτά στο πρώτο έτος και φτάνουν τα 1.700 ευρώ στο
Πρόσκληση τρίτο έτος. Τι επαγγελματικές προοπτικές έχει ο απόφοιτος μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του; Ενδεικτικά, η Boehringer Ingelheim προσφέρει «θέση εργασίας σε γερμανική πόλη ή στη χώρα προέλευσης (εξαρτάται από τις ανάγκες), ενώ υπάρχει και η δυνατότητα περαιτέρω εκπαίδευσης παράλληλα με το επάγγελμα». «Στο τέλος των σπουδών, ο απόφοιτος λαμβάνει συνήθως κάποια προσφορά για θέση εργασίας. Ο πρώτος μισθός κυμαίνεται στη Γερμανία μεταξύ 2.700 και 2.800 ευρώ» λέει η φαρμακευτική. 
Οσο για τη Lidl: «Στόχος μας είναι, μετά την αποφοίτησή σας, να αναλάβετε πλήρως τη θέση του Προϊσταμένου Πωλήσεων στην εταιρεία μας, έχοντας υπό την ευθύνη σας έως και 5 καταστήματα με περίπου 80 εργαζομένους» αναφέρει το προσκλητήριό της στους Ελληνες αποφοίτους Λυκείου. Και πολλοί είναι εκείνοι που θα ανταποκριθούν, αναλογιζόμενοι την οικονομική αβεβαιότητα και το τέρας της ανεργίας στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"