Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αιματοβαμμένη εξέγερση στην Αίγυπτο με πολλούς νεκρούς

Αιματοβαμμένη εξέγερση στην Αίγυπτο με πολλούς νεκρούς
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα ανακοίνωσε ότι ο απολογισμός των νεκρών από τα επεισόδια κατά τα οποία ο στρατός και η αστυνομία άνοιξαν πυρ εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι έφθασε τους 120.
Περίπου 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια βίας στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου, ανέφερε εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Επίσημα, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για....
20 νεκρούς, οι οποίοι όπως ανέφερε έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με αστυνομικούς.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου μετέδωσε πως 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.500 τραυματίσθηκαν στα πρωϊνά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στα περιθώρια ολονύκτιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οπαδοί του Μόρσι κοντά σε τέμενος του Καΐρου.
Δεν πυροβολούσαν για να τραυματίσουν, αλλά για να σκοτώσουν”, ανακοίνωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπός των Αδελφών Μουσουλμάνων Γκεχάντ ελ Χάνταντ, προσθέτοντας ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στο κεφάλι και το στήθος.
Οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο υπέρ του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, θα "σταματήσουν σύντομα με νόμιμους τρόπους", αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, στην ενημερωτική ιστοσελίδα αλ Αχράμ.
Ο Ιμπραχίμ είπε ότι θα εξεταστούν οι καταγγελίες από τους κατοίκους των περιοχών και σύντομα οι διαμαρτυρίες θα λάβουν τέλος. Οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν ολονύκτιες διαμαρτυρίες επί ένα συνεχή μήνα, απαιτώντας την επιστροφή του πρώην προέδρου.
Θυμίζουμε ότι δύο χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Αραβική Άνοιξη, η Αίγυπτος βυθίζεται ξανά στο προεμφυλιακό χάος, τη βία και το αίμα.
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη και με τα όπλα γεμάτα με πραγματικά πυρά ο στρατός
Με το δάχτυλο στη σκανδάλη και με τα όπλα γεμάτα με πραγματικά πυρά είναι ο στρατός ενώ εκατομμύρια υποστηρικτές και αντίπαλοι του Μόρσι συγκρούονται μέχρι θανάτου στους δρόμους γύρω από την πλατεία Ταχρίρ και άλλες πόλεις .
Το απόγευμα της Παρασκευής οι δρόμοι του Καΐρου έγιναν για ακόμη μια φορά πεδίο μάχης αφού υποστηρικτές και αντίπαλοι του ανατραπέντος προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι βγήκαν στους δρόμους να διαδηλώσουν, μετά από μαζικό κάλεσμα των Αδελφών Μουσουλμάνων και των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι δυο πλευρές συγκρούονται σφοδρά. Πετούν πέτρες, ξύλα και μολότοφ ενώ ο στρατός έχει δώσει τελεσίγραφο στους ισλαμιστές πως είναι “είτε μαζί μας είτε εναντίον μας” και έχει πει ότι θα χρησιμοποιήσει πραγματικά πυρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"