Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

«Θυσία» οι δημοτικοί υπάλληλοι αντί των καθηγητών στο παζάρι με την τρόικα

«Θυσία» οι δημοτικοί υπάλληλοι αντί των καθηγητών στο παζάρι με την τρόικα
Σοβαρή εμπλοκή δημιουργήθηκε χθες, το βράδυ κατά τη συνάντηση με την τρόικα, όσον αφορά στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση.
Η τρόικα αρνήθηκε να συμπεριληφθούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και απαίτησε οι 5.000 εκπαιδευτικοί να βγουν πρώτα σε διαθεσιμότητα για 3-4 μήνες.
 
Κάθετα αντίθετος στην πρόταση υπήρξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε να....
βάλει τόσο τους καθηγητές σε αυτή τη διαδικασία, όσο και την ελληνική οικογένεια σε σοβαρή δοκιμασία, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η σχολική χρονιά τον Σεπτέμβριο θα ξεκίναγε με ακόμη πιο μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό. Ενώπιον της επιμονής της τρόικας η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων να συνοδεύεται από διαθεσιμότητα, επιλέχθηκε οι 5.000 υπάλληλοι να προκύψουν από άλλους τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) πηγή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σώσω καθηγητές και την εκπαίδευση των παιδιών και στο προσωπικό των ΟΤΑ, του οποίου η εργασιακή αρτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη, επιλέγω να σώσω τους καθηγητές».
Κατά πληροφορίες, σημαντικός αριθμός υπαλλήλων ΟΤΑ -που θα μπουν σε κινητικότητα- θα προκύψει από δήμους που συνδυάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλεονάζον προσωπικό. Σε ότι αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι (4.000 σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ) θα μπουν καταρχήν σε διαθεσιμότητα για 1-2 μήνες. Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπ. Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να επιλεγούν όσοι θα απορροφηθούν τελικά. Το ποσοστό απορρόφησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80%-90%. Στη συνέχεια, όσοι απορροφηθούν θα περάσουν από εκπαίδευση. Οι χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχισθούν και σήμερα, Σάββατο στο υπουργείο Οικονομικών. Το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών να μεταβεί και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σήμερα.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"