Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ποια τιμολόγια ρεύματος "παγώνουν", ποια μειώνονται

Ποια τιμολόγια ρεύματος  παγώνουν , ποια μειώνονται
Ελεύθερα, χωρίς κρατική παρέμβαση, διαμορφώνονται από σήμερα τα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Πρόκειται για μία ημερομηνία "σταθμό" που σηματοδοτεί την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος και στη χώρα μας, αν και βέβαια υπολείπονται ακόμη βήματα για τη μείωση του ολιγοπωλίου της δημόσιας επιχείρησης.
Πάντως, στην πράξη, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, τα τιμολόγια θα....
παραμείνουν "παγωμένα" για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και επαγγελματίες
Επίσης, η εταιρία θα προχωρήσει και σε μειώσεις της τάξης του 15% στις τιμές ρεύματος που πουλά στην υψηλή τάση για τις μεγάλες βιομηχανίες, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μια σημαντική οικονομική ανακούφιση στο ενεργειακό κόστος.
Ένα από τα βήματα που θα οδηγήσουν στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι και η αποκρατικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης. 
Ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι αναμένει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποίησης της εταιρίας. Αυτό υπενθυμίζεται ό,τι περιλαμβάνει την απόσχιση μονάδων παραγωγής της ΔΕΗ που αντιστοιχούν στο 30% της παραγόμενης ισχύος και στη συνέχεια αυτό το "μικρό" κομμάτι θα διατεθεί προς πώλησης.  
Επιπλέον, το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει την πώληση μέρους του δικτύου και αργότερα το 17% της ΔΕΗ από το 51% που ανήκει στο δημόσιο.
Ουσιαστικά η διοίκηση της εταιρίας αναμένει τον προσδιορισμό των μονάδων που θα αποτελέσουν τη "μικρή ΔΕΗ". 
Κατά τ' άλλα η εταιρία προχωρά στην απόσυρση παλιών και ρυπογόνων σταθμών παραγωγής. Η διαδικασία αυτή θα γίνει σταδιακά και συγκεκριμένα όταν τεθεί τις επόμενες εβδομάδες σε λειτουργία η νέα μονάδα φυσικού αερίου στο Αλιβέρι και στη Μεγαλόπολη, μέχρι το τέλος του 2014. 
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"