Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Επαφές Τσίπρα στη Μόσχα με την ρώσικη αριστερά

Επαφές Τσίπρα στη Μόσχα με την ρώσικη αριστεράΗ ανάπτυξη κοινής δράσης με τα κόμματα της Ρωσικής Αριστεράς, η κατάσταση στην Ελλάδα και οι εξελίξεις στην Ευρώπη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε σήμερα στη Μόσχα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, με τις ηγεσίες των κομμάτων της κρατικής Δούμα.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ από την Αθήνα, ο κ. Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύεται από το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Νίκο Παππά και....
τον υπεύθυνο Εξωτερικής Πολιτικής, Κώστα Ήσυχο, συναντήθηκε με τον Αλεξέι Πουσκόφ, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της κρατικής Δούμα, τον Λεονίντ Καλάσνικοφ, γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος μετέφερε προσωπικούς χαιρετισμούς του Ε. Ζουγκάνοφ, που βρίσκεται κλινήρης σε νοσοκομείο της Μόσχας, καθώς και με τον Αλεξάντερ Ρομάνοβιτς, μέλος του προεδρείου του Κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» και υποψήφιος κυβερνήτης της Μόσχας.
Στο πλαίσιο των συναντήσεων έγινε εκτενής ενημέρωση για τις θέσεις του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), για το αντινεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του, όπως και για το επικείμενο συνέδριό του στα τέλη του 2013. 
Οι συνομιλητές από την πλευρά των ρωσικών κομμάτων έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, αλλά και την κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει την ΕΕ με επίκεντρο την Ελλάδα.
Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχιστεί η αλληλοενημέρωση, ο διάλογος, η κοινή δράση, που σκοπό έχουν να γίνουν ευρύτερα γνωστές οι θέσεις του ΚΕΑ, όπως επίσης να εξεταστούν άμεσα προοπτικές συνεργασίας και κοινής δράσης με τα κόμματα της Ρωσικής Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"