Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Με Βασιλειάδου και Αυλωνίτη ξεκίνησε το πρόγραμμα της «μεταβατικής ΕΡΤ»

Με Βασιλειάδου και Αυλωνίτη ξεκίνησε το πρόγραμμα της «μεταβατικής ΕΡΤ»
Ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης το πρόγραμμα της «Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης» (ΕΔΤ), όπως βαφτίστηκε ο μεταβατικός φορέας που θα προηγηθεί της επανίδρυσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.


Με την προβολή της ελληνικής ταινίας «Κυρία Δήμαρχος» με τη Γ. Βασιλειάδου και Β. Αυλωνίτη και αλλαγή ονόματος σε ΔΤ, ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης το πρόγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Τηλεόρασης, όπως....
ονομάστηκε ο μεταβατικός φορέας που θα εκπέμψει από τις συχνότητες της παλαιάς ΕΡΤ αντικαθιστώντας το «μαύρο».


Ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής σε δηλώσεις του νωρίτερα είχε προαναγγείλει τις πρώτες εκπομπές προγράμματος (ντοκιμαντέρ και σταδιακά ειδήσεις) λέγοντας ότι είναι «θέμα ημερών ή και ωρών».


Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο αρμόδιος για την δημόσια ραδιοτηλεόραση υφυπουργός, κ. Π. Καψής, χαρακτήρισε ως «δοκιμαστική» την εκπομπή, με κύριο στόχο «να φύγουν οι μπάρες» από τις δημόσιες ραδιοσυχνότητες. Γνωστοποίησε δε ότι η εκπομπή γίνεται από ιδιωτικό στούντιο κατόπιν σχετικής συμφωνίας του διαχειριστή με αυτό.
Ο κ. Καψής διευκρίνισε ότι η επιλογή του τίτλου «Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση» έχει συμβολικό χαρακτήρα ώστε να περιλαμβάνει τον όρο «δημόσια τηλεόραση» και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πως θα λέγεται ο νέος φορέας ραδιοτηλεόρασης. «Αυτό θα γίνει με μελέτη», συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Καψή, η Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση θα εκπέμπει, σε αρχικό στάδιο, πρόγραμμα αποτελούμενο κυρίως από ταινίες και ντοκιμαντέρ, αλλά και κάποιες ειδήσεις (υπό την μορφή κρόουλ) διαβεβαιώνοντας ότι «θα προχωρήσουμε άμεσα σε προκήρυξη θέσεων για να βγάλουμε δελτίο ειδήσεων, ενημέρωση κανονικά».
Για «παράνομη, πραξικοπηματική και αντισυνταγματική πράξη» έκαναν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αναφερόμενοι στην εμφάνιση του σήματος της «Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» (ΕΔΤ) μέσα από τις συχνότητες της παλαιού ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Οπως τόνισαν σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, η εκπομπή του σήματος της ΕΔΤ «δεν συνιστά συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ», καθώς όπως σημείωσαν δεν υπάρχει ραδιοφωνία, ιστότοποι, ενημερωτικό πρόγραμμα.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"