Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Πολυνομοσχέδιο: Φοβούνται διαρροές της τελευταίας στιγμής

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για την έκβαση της κρίσιμης ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου, καθώς μια σειρά γεγονότων θέτουν υπό αμφισβήτηση το τελικό αποτέλεσμα.
Πιο αναλυτικά, έως αυτή την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί, εάν θα καταφέρουν να παραβρίσκονται στη διαδικασία οι....

κ.κ. Νίκος Σηφουνάκης (ΠΑΣΟΚ) και Δημήτρης Κυριαζίδης (ΝΔ).

Ο κ. Σηφουνάκης αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και δεν έχει γίνει γνωστό, εάν οι γιατροί θα του επιτρέψουν την παρουσία στη Βουλή. Από την άλλη, ο κ. Κυριαζίδης βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, λόγω ξαφνικού οικογενειακού προβλήματος.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κώστας Κουκοδήμος (ΝΔ) επιμένει πως θα καταψηφίσει άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Σε εξέλιξη από το πρωί η συζήτηση
Η συζήτηση του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης και θα ολοκληρωθεί σήμερα αργά το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει και την ομαλή χρηματοδότηση της χώρας.
Σήμερα αναμένεται να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις των υπουργών για μια σειρά βελτιώσεων άρθρων του νομοσχεδίου, προκειμένου να καμφθούν οριστικά οι ισχυρές ενστάσεις που έχουν εκφράσει οι βουλευτές της συμπολίτευσης. Νωρίς το απόγευμα, άλλωστε, έγινε γνωστό ότι εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο η ρύθμιση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Πέραν αυτού, σήμερα αναμένεται να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια και οι υπουργοί που υπογράφουν τα βασικότερα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Μιχελάκης.
Επιπροσθέτως, αναμένονται και σφοδρές πολιτικές συγκρούσεις, καθώς πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Κυρ. Μητσοτάκης: «Nέο συμβόλαιο μεταρρύθμισης με την σιωπηλή πλειοψηφία που θέλει αλλαγές»
Πολιτικό μανδύα στα προωθούμενα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης  εξηγώντας ότι «το κράτος ήταν προϊόν του τρόπου με τον οποίο τα κόμματα άσκησαν εξουσία και  ο τρόπος για να παραμείνουν σε αυτή» και επισημαίνοντας ότι απαιτείται «ένα νέο συμβόλαιο μεταρρύθμισης με την σιωπηλή μειοψηφία των πολιτών που ζητά αλλαγές». 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"