Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

«Τρέχουν» οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας.


Προχωρούν οι εργασίες μετασκευής του παλαιού νοσοκομείου σε νέο Δημαρχείο Καλαμάτας και έχει μεγάλη σημασία η εντατικοποίησή τους, δεδομένου ότι η κρατική χρηματοδότηση ρέει ομαλά, καθώς έφθασε στο Δήμο η 12η κατανομή για το 2013 ύψους 121.003,59 ευρώ.
Έχει ήδη γίνει η ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτηρίου, τόσο με προσθήκη νέων αντισεισμικών τοιχίων όσο και με την ενίσχυση του περιβλήματος των εξωτερικών τοίχων με....
εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (gunite).
Ορισμένες κολώνες έχουν ενισχυθεί με επιπλέον οπλισμό και μανδύες και συνεχίζονται οι εργασίες ενίσχυσης άλλων με μανδύες και ανθρακονήματα (με αυτά γίνεται περίδεση της κολόνας όπως με τα τσέρκια), αφού προηγηθεί έλεγχος με αποκάλυψη του οπλισμού. Εξωτερικά, ολοκληρώνονται οι εργασίες επιχρισμάτων.
Εσωτερικά, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες τοποθέτησης των καναλιών κλιματισμού και αερισμού του κτηρίου. Για το δροσισμό και τη θέρμανση θα τύχει εκμετάλλευσης η γεωθερμία και η διοχέτευση ψυχρού και θερμού αέρα θα γίνεται με αντλίες θερμότητας.
Επίσης, τοποθετούνται ως κατώφλια στα παράθυρα τα παλαιά μάρμαρα του κτηρίου, πολύ καλής ποιότητας, που αφαιρέθηκαν, έτυχαν επεξεργασίας και επανατοποθετήθηκαν.
Συνεργεία υδραυλικών και τεχνιτών γυψοσανίδας θα αρχίσουν σε λίγες ημέρες να εργάζονται στο εσωτερικό του κτηρίου, καθώς αυτό δε θα σοβατισθεί. Πίσω από τις γυψοσανίδες θα διέρχονται όλες οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και η δομημένη καλωδίωση.
Όπως παρατήρησε ο δήμαρχος Παν. Νίκας ήδη το κτήριο διαμορφώνεται και μέχρι το Σεπτέμβριο υπολογίζεται να είναι πλήρως έτοιμος και διαμορφωμένος ένας από τους ορόφους. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι θα τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση η αναμνηστική μαρμάρινη πλακέτα με τα ονόματα των ευεργετών που συνέβαλαν στην κατασκευή του νοσοκομείου, ώστε να μη χαθεί η ιστορική μνήμη του κτηρίου. 
 http://www.tharrosnews.gr/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"