Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Άνω - κάτω οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων

Άνω - κάτω οι αντικειμενικές τιμές ακινήτων
Μεγάλες ανακατατάξεις φέρνει στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων ο νέος μηχανισμός αυτόματης προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, με αναπροσαρμογές τριών ταχυτήτων για λαϊκές συνοικίες, ακριβές περιοχές και νησιά και τουριστικές περιοχές, όπου μάλιστα αναμένεται αύξηση ως και πάνω από 100%!
Σύμφωνα με το Έθνος, με τις αναπροσαρμογές οι αντικειμενικές αξίες στις λαϊκές συνοικίες, όπως....

το Πέραμα, η Νίκαια και το Περιστέρι, θα αυξηθούν κατά μέσο όρο στο 30-50%, με το σκεπτικό ότι η τιμή ζώνης σε αυτές τις περιοχές είναι πολύ χαμηλότερη όχι μόνο από την εμπορική τιμή, αλλά και από το κόστος οικοδομής. 
Υποψήφιες για το μεγαλύτερο «φορολογικό σοκ» είναι οι περιοχές όπου οι κατώτερες αντικειμενικές αξίες κυμαίνονται κάτω από τα 1.000 ευρώ, όπως το Κερατσίνι, ο Κορυδαλλός και η Δραπετσώνα.

Αντίθετα, σε ακριβές περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Φιλοθέη, οι τιμές ζώνης θα μειωθούν κατά 20-40%, καθώς οι αντικειμενικές αξίες είναι σήμερα σημαντικά υψηλότερες από τις ισχύουσες εμπορικές.

Παράλληλα, «έκρηξη» τιμών αναμένεται σε οικόπεδα και αγροτεμάχια σε τουριστικές περιοχές και νησιά, που μπορεί να ξεπεράσει και το 100%, λόγω της ένταξης των ακινήτων στο σύστημα των αντικειμενικών και της εξομοίωσής τους με τις πραγματικές.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και 25 φόρους και άλλες επιβαρύνσεις στα ακίνητα, όπως είναι ο ΦΠΑ στα νεόδμητα, ο φόρος υπέρ δήμων στις μεταβιβάσεις, οι φόροι χρησικτησίας, ο ΦΠΑ στα Υλικά Κατασκευής, και φυσικά το «χαράτσι», που καταβάλλεται μέσω της ΔΕΗ, εξέλιξη που αποτελεί «εφιάλτη» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"