Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώνονται επτά σημαντικά έργα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Επτά ακόμη σημαντικά έργα για το Νοσοκομείο Καλαμάτας έχουν μπει στη τελική ευθεία και ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες.
Έργα τα οποία υλοποιούνται με κοινοτικούς πόρους του ΕΣΠΑ, έχουν ενταχθεί και δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα και έρχονται να αναβαθμίσουν ακόμη περεταίρω της υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μεσσηνίας.
Ειδικότερα πρόκειται για προμήθεια....
νέων σύγχρονων μηχανημάτων  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προϋπολογισμού 564.000 ευρώ, την έναρξη των εργασιών θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στην οροφή του Νοσοκομείου σε μία έκταση 1350 τ.μ προϋπολογισμού 146.700 ευρώ και τέλος την ένταξη στο ΠΕΠ Πελοποννήσου της κατασκευής -του τρίτου κατά σειρά- μετά της Μεθώνης και του Βλαχόπουλου νέου Περιφερειακού Ιατρείου  στο Πεταλίδι προϋπολογισμού 270.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο Καλαμάτας παραλαμβάνει:
Ένα νέο ακτινολογικό ψηφιακό συγκρότημα τύπου Β΄ προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, που θα διασφαλίζει την ψηφιακή επεξεργασία των εικόνων σε συνδυασμό με  το γεγονός ότι οι λήψεις λαμβάνονται με την μικρότερη δόση ακτινοβολίας και πάντα με υψηλή διακριτική ικανότητα.  
Πέντε νέα μηχανήματα τεχνητού νεφρού (κλασικής αιμοκάθαρσης) προϋπολογισμού 85.000 ευρώ που έρχονται να προστεθούν στα 21 υφιστάμενα.
Δύο φορητά συστήματα υπερήχων τύπου Α΄ προϋπολογισμού 85.000 ευρώ για τις ανάγκες της γυναικολογικής κλινικής και του  ενδοσκοπικού τμήματος.
 
Ένα Green Laser  Φωτοπηξίας για οφθαλμολογική χρήση προϋπολογισμού 46.000 ευρώ Ένα  ND YAG Laser για οφθαλμολογική χρήση προϋπολογισμού  28.000 ευρώ που θα χρησιμοποιείται στις χειρουργικές οφθαλμολογικές επεμβάσεις  
Επίσης ξεκινάνε μέσα στην εβδομάδα και ολοκληρώνονται έως το τέλος Ιουλίου οι εργασίες Θερμομόνωσης και Υγρομόνωσης στην οροφή του Νοσοκομείου σε μία έκταση  1350 τ.μ που αποτελεί ξεχωριστό Υποέργο και έχει ενταχθεί στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ. Στο σημείο όπου θα εκτελεστούν οι ανωτέρω εργασίες θα τοποθετηθούν  αμέσως μετά οι υπόλοιποι 136 ηλιακοί συλλέκτες του έργου των ηλιοθερμικών συστημάτων.
Τέλος υποβάλλεται μέσα στην εβδομάδα ο φάκελος για ένταξη στο ΕΣΠΑ η κατασκευή νέου Περιφερειακού Ιατρείου προϋπολογισμού 270.000 ευρώ  στο Δ.Δ Πεταλιδίου σε οικόπεδο-χώρο που έχει παραχωρήσει με συμβολαιογραφική πράξη ο Δήμος Μεσσήνης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.  
Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής 2 ακόμη νέων Περιφερειακών Ιατρείων στο Δ.Δ Μεθώνης και στο  Δ.Δ Βλαχόπουλου τα οποία έχουν ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. 
Στην Α΄θμια Φροντίδα Υγείας έχουν ολοκληρωθεί επίσης οι εργασίες κτιριακής, ενεργειακής και ηλεκτρομηχανολογικής αναβάθμισης στα Κέντρα Υγείας Πύλου, Αγίου Νικολάου και Μεσσήνης προϋπολογισμού 750.000 ευρώ περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"