Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Εντολή για κατασχέσεις εξπρές καταθέσεων, ακινήτων, μισθών, συντάξεων

Εντολή για κατασχέσεις εξπρές καταθέσεων, ακινήτων, μισθών, συντάξεων
Νότα προς όλες τις εφορίες έχει στείλει το υπουργείο Οικονομικών να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων , μισθών συντάξεων) οφειλετών του Δημοσίου.
Τα ειδοποιητήρια για τις κατασχέσεις που αποστέλλονται έχουν και την μορφή πίεσης προκειμένου οι φορολογούμενοι να μπουν στη νέα ρύθμιση χρεών (“τελευταία ευκαιρία¨) και να αποφύγουν τις κατασχέσεις.
Επιπλέον οι εφορίες στέλνουν....
κατασχετήρια σε ασφαλιστικά ταμεία , τράπεζες , ΔΕΚΟ και λογιστήρια ιδιωτικών επιχειρήσεων προκειμένου να προχωρήσουν σε κατασχέσεις εις χείρας τρίτων.
Ενεργοποιούν μάλιστα τη νέα διάταξη αποστολής του κατασχετήριου με e-mail Συγκεκριμένα οι κοινοποιήσεις των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες γίνονται πλέον βάση νόμου ηλεκτρονικά μέσω μοναδικών διαμετακομιστικών κόμβων ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας. 
Ορίστηκε δε ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες τόσο οι φορείς του Δημοσίου, όσο και τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να έχουν προσαρμόσει τα συστήματα και τις διαδικασίες τους, ώστε η μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας κατάσχεση στα χέρια πιστωτικών ιδρυμάτων να είναι υποχρεωτική.
Θα πρέπει να τονιστεί πως με τα φορολογικά έσοδα σε σταθερή φθίνουσα πορεία στο υπουργείο Οικονομικών έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αντιστροφή της πτωτικής τάσης στην επιτυχία της ρύθμισης χρεών έως και σε 100 δόσεις.
Υπολογίζεται ότι εντός του 2013 οι εισπράξεις από εξόφληση , τμηματική ή εφάπαξ , ληξιπρόθεσμων οφειλών θα φθάσουν το 1,5 δις ευρώ.
Από τις 14 Ιουνίου που ενεργοποιήθηκε η ρύθμιση της «τελευταίας ευκαιρίας» για την εφάπαξ εξόφληση των χρεών έχουν υποβληθεί αιτήσεις για χρέη ύψους 11 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί 2,5 εκατ. ευρώ.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"