Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Επεισοδιακή επίσκεψη Βενιζέλου στο Ρέθυμνο.(Βίντεο)

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=648449&v=0&q=80&w=300&h=225Για την ανάγκη υγιούς διαλόγου με την κοινωνία αλλά και τη συν-ευθύνη όλων στην αντιμετώπιση της κρίσης με κύριο γνώμονα «να φτάσουμε όρθιοι στο τέλος της μνημονιακής περιόδου», μίλησε στο Ρέθυμνο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Υπό αυστηρά μέτρα ασφάλειας ο κ. Βενιζέλος έφτασε στο Επιμελητήριο του νομού στις 12 το μεσημέρι όπου συναντήθηκε με το σύνολο σχεδόν των αυτοδιοικητικών, θεσμικών, και παραγωγικών φορέων του Ρεθύμνου.
Εργαζόμενοι της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και καθηγητές φώναξαν....
συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης αλλά και τα μέτρα που αφορούν απολύσεις και διαθεσιμότητες που, όπως όλα δείχνουν, θα ενσκήψουν στους συγκεκριμένους χώρους.

Όπως επισήμανε ο κ. Βενιζέλος «όλοι έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά το αποτέλεσμα έρχεται μόνο μέσα από υγιή και δημοκρατικό διάλογο».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου (ΕΚΡ) του νομού, αφού δήλωσαν εντός της αίθουσας του επιμελητηρίου την αντίθεσή τους με τη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να επανεξετάσει η κυβέρνηση τη θέση της απέναντι σε μία κοινωνία που βάλλεται από παντού με κυρίαρχα τα προβλήματα της ανασφάλειας, το οικονομικό και την ανεργία.

ΑΔΕΔΥ και ΕΚΡ αποχώρησαν από τη συνάντηση, ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε πως όλοι οι φορείς αλλά και οι πολίτες του Ρεθύμνου, ελπίζουν σε θετικά μηνύματα από πλευράς της κυβέρνησης.

Για δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο ο κ. Βενιζέλος επισημαίνοντας πως έχει πλήρη αντίληψη για την κατάσταση στην ελληνική οικογένεια, στην κοινωνία και στους νέους:

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η κατάσταση είναι δύσκολη και αντιμετωπίζεται με αργούς ρυθμούς, μιας και εξελίσσεται σε μία γερασμένη ήπειρο, και την ίδια στιγμή τα κεφάλαια φεύγουν δημιουργώντας τριβές στην οικονομική σχέση Αμερικής και Ευρώπης με ό,τι αυτό και αν συνεπάγεται.

Οι δυσκολίες αυτές μάλιστα, ανέφερε, επηρεάζουν ακόμα και τις λειτουργίες των κομμάτων σε όλη την Ευρώπη και για το λόγο αυτό προτείνονται και γίνονται αποδεκτά κυβερνητικά σχήματα πολυκομματικά.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο που ως αντίκτυπο έχει τους υψηλούς δείκτες ανεργίας, οικονομικής κρίσης και ανασφάλειας για τους Ευρωπαίους πολίτες, η Ελλάδα «είναι σε θέση να σώνει έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας της. Μπορεί να μειώνεται ο αριθμός των Ευρωπαίων τουριστών αλλά υπάρχει κύμα τουριστών από Κίνα και Ρωσία».

Σίγουρα στην Ελλάδα τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν γίνει διαφορετικά από δεκαετίες πίσω
, σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, όμως σήμερα πια «ένας τρόπος υπάρχει για έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο: να υπάρξει εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας που μας δίδεται, ενώ παράλληλα να υπάρξει ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. Χωρίς καταγγελίες άστοχες ούτε απειλές για επαναδιαπραγμάτευση. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως το παιχνίδι του μέλλοντος της χώρας δεν παίζεται μεταξύ μιας κυβέρνησης που κουβαλάει το βάρος, την ευθύνη να σωθεί η Ελλάδα και μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφή θέση».


Μιλώντας για το πώς διαχειρίζονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις το μέλλον της χώρας
, τόνισε ότι καλό είναι να προσέλθουν σε έναν δημοκρατικό και χωρίς εντάσεις διάλογο αλλά παράλληλα να αφουγκραστούν το μεγάλο σύνολο των πολιτών που θέλουν ένα κράτος δίκαιο, χωρίς πελατειακές σχέσεις, χωρίς γραφειοκρατία, με σωστή διοίκηση και δικαιοσύνη.


«Οι δανειστές μας δεν μας έχουν εμπιστοσύνη
διότι έχουμε καθυστερήσει στην αναδιοργάνωση του κράτους. Χάσαμε χρόνο και σήμερα πια μας αμφισβητούν πιστεύοντας πως δεν θέλουμε και δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ορθολογικά. Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την εικόνα αυτή και να αποδείξουμε πως έχουμε τη βούληση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. «Όσοι προτιμούν να εκφωνούν συνθήματα συντηρούν το παιχνίδι της διαμάχης των κομμάτων.


Επεισόδια κατά την επίσκεψη Βενιζέλου στην Κρήτη 


Nooz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"