Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Βουλή: "Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο" – Έκτακτη συνεδρίαση ΚΕΔΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο όπου συνεδριάζει η ΚΕΔΕ
Αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κώστας Ασκούνης μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής όπου συζητείται.
Ζήτησε ταυτόχρονα την απόσυρση των άρθρων που αφορούν στην κινητικότητα των δημόσιων υπαλλήλων λέγοντας πως....

δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση αλλά για απορύθμιση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, τόνισε ότι με αυτό το νομοσχέδιο επελέγη να πληγεί ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης κάνοντας λόγο για διάλυση των δήμων.

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά "θα ματώσουμε αλλά αυτές οι διατάξεις που είναι αντισυνταγματικές δεν πρόκειται να περάσουν".

Παράλληλα, την αντίθεσή τους στις απολύσεις εκπαιδευτικών που επιφέρει το πολυνομοσχέδιο εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΟΛΤΕΕ (Τεχνική Εκπαίδευση).
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτισφάκης επεσήμανε ότι τίθενται στα πρόθυρα της απόλυσης 2.5000 εκπαιδευτικοί από 52 ειδικότητες και προειδοποίησε για τις τρεις επιπτώσεις που θα έχει το μέτρο: απολύσεις εκπαιδευτικών, κατάργηση εκπαίδευσης για μαθητές και ιδιωτικοποίηση.

Ακόμα υπογράμμισε πόσο σημαντικός είναι ο θεσμός των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ λέγοντας ότι στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ πηγαίνουν τα παιδιά από τα πιο φτωχά στρώματα.
Τόνισε ακόμη ότι «τον Σεπτέμβριο θα έχουμε 20.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς» και αναρωτήθηκε «πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία;».

Ο εκπρόσωπος της ΟΛΤΕΕ Σεραφείμ Κερασιώτης, κατήγγειλε ότι πλέον καμία κοπέλα δεν θα μπορεί να γραφτεί στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ, διότι οι ειδικότητες που καταργούν είναι αυτές που αφορούν τις γυναίκες.

Δηλώσεις βουλευτών

Για σειρά αιφνίδιων θανάτων την επόμενη περίοδο στους δήμους έκανε λόγο η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

"Εδώ δεν είναι Σκουριές, είναι Βουλή" είπε από το ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απευθυνόμενους στους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται ότι τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου ζητεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τονίζοντας πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού». Παράλληλα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου - με τα προαπαιτούμενα για την καταβολή της επόμενης δόσης - θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις την ερχόμενη εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής. Θα γίνουν πρωινές και απογευματινές συνεδριάσεις την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (16 & 17 Ιουλίου), όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμαρχοι της χώρας και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση της Αυτοδιοίκησης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Θέμα της Συνέλευσης της ΚΕΔΕ είναι «Οι Κυβερνητικές αποφάσεις για την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την υπαγωγή σε καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων τους».Σημειώνεται ότι η συνέλευση καθυστέρησε λόγω της παρουσίας μελών της ΚΕΔΕ στη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, τόνισε ότι οι δήμαρχοι είναι υπέρ της κινητικότητας μέσα στους Δήμους, αλλά είναι αντίθετοι με τις απολύσεις και την κατάργηση αρμοδιοτήτων.

Σημειώνεται ότι με στάση εργασίας, από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου, συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι εργαζόμενοι δεν συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά συγκεντρώθηκαν στο ξενοδοχείο όπου συνεδριάζει η ΚΕΔΕ.

Το Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"